Драматична победа Вашингтона, предност Мемфиса

Кошаркаши Мемфиса су убедљиво савладали Голден стејт са 99:89 и повели 2:1 у полуфиналној серији плеј-офа у Западној конференцији НБА лиге. Истим резултатом, али на истоку, повео је Вашингтон, захваљујући поготку Пола Пирса у последњој секунди драматичне завршнице која им је припала резултатом 103:101.

Мемфис је у обе последње утакмице максимално искористио психолошку предност домаћег терена и повео са 2:1 у полуфиналној серији.

До победе су их предводили Марк Гасол и Зек Рандолф. Шпанац је меч завршио са 21 поеном, једним мање од Рендолфа, али је уписао и 15 скокова.

„Гризлији" су утакмицу добили највише захваљујући одличној одбрани која је зауставила „Ратнике" па је њихов учинак био изненађујуће мали.Кари је убацио само 23, уз лош проценат шута тројке - 2 од 10. Клеј Томпсон имао је три поена мање од Карија уз 8 ухваћених лопти, док је још једино Харисон Барнс имао двоцифрен учинак са 16 поена.

И док је меч „Гризлија" и „Ратника" прошао без већих неизвеснисти, на истоку се одвијала права драма до последњег секунда, а Пол Пирс је постао херој утакмице иако ју је завршио са13 поена и 7 скокова.

Вашингтон је имао 21 поен предности десетак минута пре краја, али су онда серијом 17:0 Атланта је успела да дође у шансу за изједначење. Мајк Мускала је 14 секунди пре краја погодио тројку за 101:101.

У последњој секунди Пол Пирс је шутирао преко тројице противничких играча, погодио двојку, и донео победу Вашингтону са 103:101.

Наредне утакмице ових полуфиналних серија биће игране у ноћи између понедељка и уторка у Вашингтону, односно Мемфису.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи