Вујошевић задовољан игром, незадовољан рушењем институције

Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је да је задовољан борбеношћу својих кошаркаша у победи над Металцем, а онда је поново причао о "уништавању Партизана", рекавши да он није опозиција власти.

Партизан је победио Металац са 82:61 и тако остварио четири победе у четири кола КЛС, а тренер Вујошевић се кратко осврнуо на приказану игру.

"Задовољан сам јако борбенушћу, жељом коју приказују ови играчи и резултатом. Што се тиче организације и изгубљених лопти, било је момената када нисмо контролисали игру. Није случајно што је Металац преко АБА лиге ушао у Европу... Није лако их добити. Они су дошли у Београд са амбицијама које нису јавно показивали. Мало су нас ценили и игром из Железника која је била последица испадања из ритма. Сигурно да наша форма није сјајна, али могућности су ту да је подигнемо", рекао је Вујошевћ новинарима после меча.

"Хвала публици која је дошла, је ова екипа то заслужује. Сведоци смо да је тим мотивисан и борбен, а нередвоно плаћен. Када хоћете да демотивишете екипу, онда је не плаћате. Ови момци су за сваку похвалу, тренирају као да су плаћени редовно. Увек је тешко када се у фамилији нема за хлеб, па се онда покваре односи, овде тако није", рекао је Вујошевић.

Партизан целе сезоне има проблема са финансијама. У финалу купа је изгубио од Црвене звезде, као и у полуфиналу Јадранске лге.

"Овде смо доведени свесно политиком. Светан сам да друга страна дуго није била прва, али уништавање институције светских размера, као што је Партизан, то ми није јасно. Окреће се прича да је то због тога јер ја критикујем власт. Па ја сам критиковао јер не долазе нама спонзори, онда због тога као иду педагошке мере. Критикује се Телеком, а онда они дају фудбалском клубу као педагошки потез. Каква опозиција, ја само радим свој посао. Не тражим ја да се финансира никаква опозиција, већ институција. Анализирају нас као да смо у равноправној ситуацији као противник", рекао је Вујошевић.

Тренер Металца Владимир Ђокић рекао је да је очекивао мало јачи отпор његове екипе, али да је Партизан био превише добар.

"Очекивали смо сви у клубу мало јачи отпор, поготово што је Партизан ослабљен неиграњем Алексадра Павловића. Идеја је била да снажно почнемо утакмицу и да покушамо нешто у скоку, али нисмо успели. Партизан је одиграо јако и квалитетно о доминирао је целу утакмицу. Нисмо били на нивоу утакмице из (Сремске) Митровице (против Мега Лекса). Покушаваи смо шутем да стигнемо, али смо промашили и то је на крају овако изгледало, мало и ружно. Није баш оволика разлика између две екипе", рекао је Ђокић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи