Читај ми!

Брајант Данстон бољи од Немање Бјелице

Кошаркаш Олимпијакоса Брајант Данстон изабран је другу годину заредом за најбољег одбрамбеног играча Евролиге. Он је тријумфовао испред Немање Бјелице из Фенербахчеа, Донтеја Дрејпера из Ефеса, Бреда Олесона из Барселоне и Рудија Фернандеза из Реала.

Данстон је био пети по броју блокада (1,1), други у украденим лоптама (0,8) и трећи по скоковима (4,5), али до награде је дошао и због начина на који је бранио високе играче и улоге у тиму Олимпијакоса, који је ове сезоне противнике лимитирао на 71,2 поена по мечу.

Амерички кошаркаш је постао тек други играч који је више пута добијао ту награду. Претходно су за најбољег дефанзивца били проглашавани Димитрис Дијамантидис (2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2011), Стефан Лазме (2013), Виктор Хријапа (2010) и Андреј Кириленко (2012).

Данстон има 28 година, висок је 203 центиметра и може да игра на позицијама центра и крилног центра. Завршио је Универзитет Фордам, а пре Олимпијакоса наступао је за Варезе, изралеске Хапоел Холон и Бнеј, Арис и Улсан из Јужне Кореје.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи