Читај ми!

Гасол одвео Мемфис у полуфинале Запада

Кошаркаши Мемфиса пласирали су се у полуфинале плеј офа Западне конференције НБА лиге пошто су у четвртфиналној серији савладали Портланд са 4:1. Атланта је савладала Бруклин са 107:97 и повела са 3:2 у четвртфиналној серији Истока.

До јутрошњег тријумфа 99:93, који их је одвео међу четири најбоља тима на Западу, Мемфис је предводио шпански репрезентативац Марк Гасол са 26 поена и 14 скокова.

Уз Гасола у победничком тиму истакли су се Кортни Ли са 20, Зек Рендолф 16 и Џеф Грин са десет кошева.

На супротној страни Си Џеј Мекалум је био најефикаснији са 33 коша. Демијан Лилард је убацио 22, а ЛаМаркус Олдриџ 14.

Противник Мемфису у полуфиналу плеј офа биће најуспешнији тим лигашког дела шампионата Голден Стејт, који ће бити и домаћин на старту серије. Прва утакмица игра се већ у ноћи између недеље и понедељка.

У наставку плеј офа у Источној конференцији Атланта је јутрос савладала Бруклин са 107:97 и повела са 3:2 у тој четвртфиналној серији.

ДеМар Керол био је најефикаснији појединац Атланте са 24 поена, али, чини се да су већи допринос победи Атланте дали Ал Хорфорд и Џеф Тиг.

Обојица су супарнику убацили по 20 кошева, с тим што је Хорфод имао и 15 скокова, а два пута је и блокирао шут противника. Тиг је, пак, кошгетеском учинку додао осам асистенција и три украдене лопте.

У пораженом Бруклину најјачи утисак оставио је Алан Андерсон са 23 поена.

Наредна утакмица играће се у ноћи између петка и суботе у Бруклину, а евентуална "мајсторица" два дана касније у Атланти.

Резултати:

ИСТОЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА
Атланта - Бруклин 107:97 (3:2 у серији)

ЗАПАДНА КОНФЕРЕНЦИЈА
Мемфис - Портланд 99:93 (4:1, Мемфис у полуфиналу)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи