Читај ми!

Финале траје, Цедевита узвратила ударац

Шеснаест година, једанаест месеци и двадесет дана траје чекање. И мораће да потраје још макар један дан, како би шампионски пехар, ма које лиге, поново стигао под зидине Малог Калемегдана. Кошаркаши Црвене звезде нису искористили прву меч-лопту у финалној серији АБА лиге. Поражени су у Загребу од Цедевите (72:62), у вероватно најлошијој утакмици коју су одиграли ове сезоне.

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у Загребу од Цедевите са 72:62 (23:16, 18:17, 27:13, 4:16) у трећем мечу финалне серије плеј-офа, чиме су пропустили прву прилику да освоје трофеј АБА лиге.

Изабраници Дејана Радоњића пружили су веома лошу партију, што је искористила Цедевита и смањила предност у серији на 2:1. Црвено-бели ће већ сутра у загребачком Дому спортова имати нову прилику да узму шампионски прстен и у Београд се врате са пехаром регионалног такмичења.

Радоњић ни на вечерашњем мечу није могао да рачуна на повређеног Мајка Цирбеса, а његов изостанак се осетио у рекету против искусних центара хрватског тима Станка Бараћа и Мира Билана.

Кошаркаши Звезде су само првих осам минута колико-толико парирали Цедевити, која је после тога стекла предност и константно је повећавала, чак и до 20 поена.

Доста бољу одбрану београдски тим је одиграо у последњој деоници, због чега је успео да избегне убедљив пораз. Звезда је током већег дела меча имала великих проблема у организацији напада, а када се томе дода је погодила само два шута за три поена, четврти меч у серији био је неминован.

Најбољи појединац сусрета био је Бараћ са 15 поена и пет скокова, један мање дао је Марко Томас, док је Лука Бабић имао 12. Код Звезде се истакао Бобан Марјановић са 16 поена и шест скокова, а двоцифрен је још био само Никола Калинић са 10.

Четврти меч финалне серије плеј-офа АБА лиге између Цедевите и Црвене звезде игра се у четвртак од 20.30.

Ток меча:

22.15 – Крај меча, Цедевита – Црвена звезда 72:62.

Звезда је наставила са смушеном игром и у последњем периоду. Одлична игра у одбрани, противник није постигао поен више од пет минута, није крунисана осетнијим смањењем предности, за то време Звезда је постигла шест поена. До краја сусрета Црвена звезда је успела да ублажи пораз и смањи предност домаћина на пристојних минус 10. Последњи период Звезда је решила у своју корист резултатом 16:4.

21.50 – Крај треће четвртине, Цедевита – Црвена звезда 68:46.

На старту другог полувремена Цедевита користи нове грешке играча Звезде и после три минута игре долази до предности од 15 поена (50:35). Радоњић покушава да тајм-аутом пресече серију противника и повеже редове своје екипе. Међутим, домаћи кошаркаши настављају са одличном игром и успевају да повећају предност на плус 20 (60:40). До краја четвртине Цедевита је успела да очува велику предност и повећа на максималних плус 22.  

21.31 – Почело је друго полувреме ...

21.14 – Полувреме, Цедевита – Црвена звезда 41:33.

После техничке грешке клупи Звезде, а затим и намерне личне грешке досуђене Марјановићу, Цедевита је серијом од 6:0 дошла до 13 поена предности. Звезда је и у другом периоду имала доста грешака и изгубљених лопти. Ипак су црвено-бели почели да погађају и тако парирају расположеним домаћинима. До одласка на одмор Звезда је успела да смањи предност домаћина на осам поена.

20.50 – Крај прве четвртине, Цедевита – Црвена звезда 23:16.

Цедевита много боље отворила меч. Добром игром у одбрани отворили су неколико контранапада. Играче је служио шут са дистанце што је допринело оваквој разлици на крају периода. С друге стране, Звезда је доста грешила, поготово у нападу.

20.30 – Почео је меч између Цедевите и Црвене звезде.

20.29 – Мајк Цирбес ни вечерас неће моћи да помогне саиграчима, али је уз екипу и сигурно ће бити најгласнији Звездин навијач.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи