Звезда слави 40 година од освајања Купа купова

Кошаркаши Црвене звезде су 1974. године, победом у финалу над Збројевком, освојили ондашњи Куп купова. Овај вредни јубилеј клуб са Малог Калемегдана обележиће у мечу полуфинала Еврокупа против Уникса.

Кошаркаши Звезде су пре 40 година освојили Куп купова, победом против Збројовке са 86:85, а тај успех обележиће у среду у Београдској арени, када црвено-бели играју прву полуфиналу утакмицу Еврокупа против Уникса.

Звездин председник Небојша Човић рекао је на конференцији за новинаре да је клуб обавио разговоре са великим делом учесника те утакмице да присуствују свечаности, као и да влада велико интересовање за тај меч.

"Преостало је негде око 4.000 карата. Имаћемо опет пуну Арену, надамо се да ће нам то додатно помоћи да направимо добар резултат", рекао је Човић.

Он се осврнуо и на данашње изјаве тренера Партизана Душка Вујошевића да је Звезда "Човићев приватни клуб" и да држава више помаже Звезди него Партизану путем спонзорстава.

"То је метод који је опробан - да се стално износе одређене неистине. Сви клубови имају исти статус као и Партизан. Ја сам му дао поруку да престане да лаже, али он има очигледан проблем и не може да престане. Не спорим да је свима тешко, не спорим да се они боре за своју позицију, а ми до сада нисмо одржали конференцију да њих нападамо и поредимо се са њима", рекао је Човић.

Човић је рекао и да његовом клубу није помогла ни држава ни председник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас и да је Вујошевић приватизовао Партизан.

"Порука за Партизан - обратите пажњу на Вујошевића, он прави проблеме. Он мисли да би био најбољи председник државе и да све боље зна од свих. Партизан је приватизован клуб, нека им је бог у помоћи. Нећу да улазим у те приче...", рекао је Човић и додао да фудбалски клуб Звезда ништа није скривао и да је објавио анализу финансијског пословања.

Човић је рекао и да Вујошевић "лаже" када каже да не мрзи Звезду, као и да црвено-белима није циљ да Партизан не постоји.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 23. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару