Читај ми!

Вујошевић: Боље са Цедевитом него са Звездом

Црно-бели пре би играли са Цедевитом него са Звездом у полуфиналу Јадранске лиге, жеља им се остварила победом Звезде над Цибоном у Загребу. Тако ће меч против Цедевите у понедељак у Пиониру бити без такмичарског значаја. Тренер Вујошевић на конференцији за новинаре причао о плеј-офу и ситуацији у клубу.

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је да би више волео да у полуфиналу завршног турнира Јадранске лиге игра против Цедевите него против Црвене звезде.

"Основна амбиција је да следеће године играмо Евролигу и то ћемо лакше остварити ако будемо трећи на табели. Звезда ће као првопласирана изабрати да организује завршни турнир, играће се у Београду и према правилима, ако уплати 150.000 евра имаће 95 одсто улазница за своје навијаче, тако да је боље да играмо са Цедевитом у полуфиналу него са Звездом", рекао је Вујошевић на конференцији за новинаре у београдској хали Пионир.

У свом излагању, које је трајало више од сат и по времена, Вујошевић је рекао да његова екипа неће бежати од противника. "Неће бити ни најмање лако са Цедевитом, а нећемо бежати ни од Црвене звезде", додао је он.

Кошаркаши Партизана у понедељак од 20.45 у хали Пионир играју против Цедевите, утакмицу последњег 26. кола Јадранске лиге. Црно-белима је потребна победа како би обезбедили треће место, а тај пласман могла би да им донесе и Црвена звезда, ако победи Цибону. Звезда је прва, Цедевита друга на табели, а Цибона четврта.

На завршном турниру, у полуфиналу играће првопласирана екипа против четвртог тима и други против трећег. Финалисти "фајналфора" играће у Евролиги следеће сезоне.

Вујошевић је рекао да се нада да ће у утакмици са Цедевитом "све бити регуларно", јер би за људе који воде регионално такмичење "најкомотније било да у Евролигу оду један српски и један хрватски клуб".

"Звездина победа би практично девалвирала вредност наше утакмице са Цедевитом, али Звезда гледа своја посла. Чекају Уникс у среду (у Еврокупу) и у дуел са Цибоном ће свесно или несвесно имати одређене калкулације", казао је он.

Тренер Партизана рекао је да очекује да се амерички кошаркаш Таренс Кинси у среду врати у клуб, када је и првобитно било планирано, као и да та ситуација прави сложенији проблем клубу. Кинси је повредио скочни зглоб, па је отишао у САД по мишљење лекара, који је рекао да је због повреде завршио сезону.

"Имамо страх да ли ће се Киси вратити али ја, као и сви у клубу, очекујем да хоће. Он је под уговором и њему се најмање каснило са плаћањем. Не желим да правим теорију завере да неко стимулише његовог менаџера, који је пре месец дана предлагао да се сарадња продужи и следеће године, да се понаша овако како се понаша", рекао је он.

Према његовим речима "није ни морално ни вешто ако Кинси под плаштом повреде жели да оде због финансија". Вујошевић је опширно говорио и о његовом сукобу са председником Црвене звезде Небојшом Човићем и посебно истакао да у томе нема ничега личног.

"Тренирали смо заједно у пионирима Партизана, нисмо имали појма, Звезда нас је тада добијала са 50, 60 разлике. Знамо се од тада, какве су то приче претварања у лични сукоб. Ово није ништа лично, ја не мрзим Звезду", рекао је Вујошевић.

Тренер кошаркаша Партизана упоређивао је спонзорства државних фирми целокупних спортских друштава Црвене звезде и Партизана, а посебно је истицао фудбалске клубове.

"Знам да је фрустрација толико година гледати некоме у леђа, тражим од државе да избалансира, да се каже да ли смо грађани другог реда", рекао је Вујошевић, који је и председник спортског друштва Партизан.

"Партизан пропада, једим делом и грешкама људи који га воде, али и односом државе према њему. Не желим да то прође немо, или уз аплаузе. Не видим шта њима смета мој покушај да се на овакав начин изборим да моји играчи буду плаћени. Партизан је дугогодишњи шампион и нормално је да добије већу помоћ него што су наши уговори", рекао је он.

Тренер шампиона Србије и Јадранске лиге рекао је да овакав ривалитет два највећа српска клуба није добар.

"Звезда је по папирима Човићев приватан клуб, како онда држава тако помаже. Овакав ривалитет Звезде и Партизана није добар за кошарку, он настаје из тога што народ види како држава одваја за спонзорства", рекао је Вујошевић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 23. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару