Клиперсима дерби, победила и Фила!

Ноћ у НБА лиги обележила је победа Филаделфије над Детротиром након 26. узастопних пораза, нова победа Сан Антониjа и дерби између Клиперса и Рокитса, који је припао тиму из "Града анђела".

Филаделфија севентисиксерси ипак нису поставили негативни рекорд НБА лиге по броју узастопних пораза, остваривши прву победу после тачно два месеца. Пао је Детриот резултатом 123:98.

Сиксерси су славили, мора се признати неочекивано лако. Водили су од старта, у једном тренутку имали чак и 32 поена предности, а овом победом избегли су још један црни рекорд НБА лиге, по броју узастопних пораза код куће, јер су стали на 18.

Филу су до једне од најважнијих победа у историји франшизе предбводили Мајкл-Картер Вилијамс и Тадеус Јанг са по 21 поеном.

Екипа ЛА клиперса славила је против Хјустона резултатом 118:107, а виђен је сјајан дуел између Џејмса Хардена (32п, 7ск, 5ас) и Криса Пола (30п, 12ас, 5ск).

Најбољи тим регуларног дела сезоне не стаје - Сан Антонио је нанизао 17 тријумфа, а последња жртва екипе из Тексаса био је Њу Орлеанс (96:80).

Прошлогодишњи финалиста НБА лиге на тај начин је наставио најдужи низ тријумфа откако су у клубу истовремено тренер Грег Поповић и ценатар Тим Данкан.

Овога пута, Данкан није био први стрелац екипе, већ је ту улогу препустио Марку Белинелију (18 поена, 4/5 за три), док су Ленард И Ђинобили убацили по 15 и тако без већих проблема савладали госте код којих се, интересантно, сваки играч који је провео бар секунд на паркету уписао у листу стрелаца.

Атланти ни дабл-дабл учинак Пера Антића (13п, 12ск) није био довољан да победи Вашингтон, Далас је био бољи од Сакрамента, а шампион Мајами од Милвокија (Радуљица 1 поен за три минута).

РЕЗУЛТАТИ:

Филаделфија - Детриот 123:98
Вашингтон - Атланта 101:97
Хјустон - ЛА клиперс 107:118
Сан Антонио - Њу Орлеанс 96:80
Милвоки - Мајами 67:88
Далас - Сакраменто 103:100

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 23. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару