Мемфис славио у гостима,очај Лејкерса

У наставу НБА лиге одиграно 11 утакмица, а победу као гост остварио је само Мемфис савладавши Чикаго са 85:77. Распламсава се борба за плеј-оф на Западу, а све екипе које се боре за осмо место оствариле су победе: Далас, Мемфис и Минесота, а прате их Денвер и Њу Орлеанс.

Најзаслужнији за победу Мемфиса био је најбољи дефанзивац прошле сезоне, Шпанац Марк Гасол, који је уз 18 кошева имао и десет ухваћених лопти. Уз Гасола, двоцифрен учинак у две категорије имао је и Зек Рендоф. Рендоф је убацио десет поена и 11 пута био највиши у скоку.

У пораженом тиму бољи од осталих био је Француз Жоаким Ноа чији је учинак износио 15 кошева, осам скокова и шест асистенција.

У дуелу Даласа и Портланда, који су Мавси добили 103:98, умало да дође до драматичног преокрета. У једном тренутку Далас је успео да прокоцка чак 30 поена предности и дозволе гостима да поведу седам разлике!

Ипак, серијом 11:0 у последњој деоници, Дирк Новицки и дружина дошли су до победе против најофанзивнијег тима лиге.

Новицки је предводио Далас с 22 поена, Хосе Калдерон је убацио 19, а Монта Елис 17. У Портланду је најефикаснији био Ламаркус Алдриџ са 30 поена и чак 17 скокова, док је Весли Метјус убацио 26 поена.

Лејкерси настављају да губе мечеве ослањајући се искључиво на напад.

Овај пут примили су 134 поена у Денверу, али бар нису изгубили са 48 поена разлике као у градском дербију од Клиперса. Тај Лосон је предводио Денвер са 20 поена и 17 асистенција, а пратио га је Кенет Фарид са 32 поена уз 13 скокова. Јан Весели је имао украдену лопту за 9 минута.

Најбољи у Лејкерсима био је Пау Гасол са 27 поена, док су по 24 имали Џордан Фармар и Рајан Кели који је имао и 11 скокова.

Бостон Селтикси доминирали су у скоку и прекинули низ Нетса од четири победе. Истакао се Ражон Рондо са 20 поена, 9 асистенција, 7 скокова, 4 украдене лопте и 7 изгубљених, док је 15 поена убацио Джеф Грин, а 14 уз 6 скокова имао Джерид Бејлис. Одличан је био и руки Кели Олињик са 13 поена и 7 скокова. Нетсе су носили Џо Џонсон са 21 поеном и 7 скокова и Дерон Вилијамс са 20 поена, док је Пол Пирс у новом повратку у ТД Гарден постигао 10 поена уз по 3 скока и украдене лопте. Кевин Гарнет је пропустио и трећи меч због повреде, а Мирза Телетовић је имао 2 поена уз по скок и блокаду за седам минута.

Њујорк Никси су коначно победили, и то лагано. Кармело Ентони је играо само три четвртине и постигао 29 поена уз рекорд сезоне од 7 асистенција, а 18 поена постигао је у првом периоду када је са Џеј Ар Смитом (17п) и Тајсоном Чендлером (16п, 11ск) преломио меч.

Никси су имали и 32 поена предности против Джеза. Најбољи у Јути били су Гордон Хејвард са 18 поена, 7 скокова и 5 асистенција и Алек Буркс са такође 18 поена. Подбацио је Треј Бурк погодивши само 2 од 12 шутева.

Кевин Лав имао је 28 поена, 14 скокова и 5 асистенција у победи Минесоте. Пратили су га Кевин Мартин са 24 и Рики Рубио са 11 поена уз 9 асистенција и 8 скокова у важној победу у борби за плеј-оф.

Никола Пековић је имао 17 поена и 9 скокова. Пистонсе је предводио Грег Монро са 20 поена и 15 скокова, док је Вил Бајнам свих убацио у последњој четвртини. Био је ово девети пораз у последњих 11 утакмица Детроита.

Резултати утакмица;

Чикаго - Мемфис 77:85

Шарлот - Кливленд 101:92

Торонто - Сакраменто 99:87

Бостон - Бруклин 91:84

Њујорк - Јута 108:81

Минесота - Детроит 114:101

Њу Орлеанс - Милвоки 112:104

Далас - Портланд 103:98

Денвер - Л.А. Лејкерс 134:126

Хјустон - Индијана 112:86 и

Голден Стејт - Атланта 111:97

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару