Читај ми!

Клиперси "уништили" Лејкерсе као нико до сада!

ЛА Клиперси победили су "познатијег цимера" са импресивних 48 поена разлике, што је нови рекорд ове екипе. Сан Антонио бољи од Мајамија у Тексасу, Финикс савладао Оклахому.

У наставку НБА лиге Клиперси су савладали Лејкерсе са 142:94 и нанели им најтежи пораз од кадa постоје. Шампион Мајами доживео је убедљив пораз од Сан Антонија са 111:87 у Тексасу, а Финикс је савладао Оклахому са 128:122. 

Победа од 48 поена разлике, најубедљивија је коју су Клиперси остварили у клупској историји.

На крају прве четвртине нико у Стејплс центру није могао ни да наслути да ће наставак меча донети дебакл "језераша", а још мање рекордну победу градског супарника. Јер, после 12 минута игре предност Клиперса износила је само два поена (29:27).

У средишњем делу игре, међутим, на терену је постојао само један тим. У другој и трећој деоници Клиперси су убацили 80, а примили само 33 поена! Статистика даље бележи да су Клиперси имали чак 31 скок више од супарника (64 - 33), пет изгубљених лопти мање (17 - 22), и наравно знатно бољи проценат шута - 55,3 у односу на 39,5 одсто Лејкерса.

Осморицу играча Клиперса са двоцифреним кошгетерским учинком предводио је Дарел Колисон са 24 поена. Веома запажену ролу имао је и Крис Пол који је, уз 13 кошева, имао 11 асистенција и четири украдене лопте.

На супротној страни мање лош од осталих био је Шпанац Пау Гасол са 21 поеном и седам ухваћених лопти.

Шампион Мајами доживео је убедљив пораз од Сан Антонија са 111:87 у Тексасу. Сан Антонио је тако добио осми од последњих десет, а пети узастопни меч.

После преокрета резултата у трећем периоду игре, Феникс је победио Оклахомау са 128:122.

Џералд Грин је постигао 41 поен, од чека 25 у трећем периоду, а одлично су га пратили Маркиф Морис са 24 поена и 6 скокова, Горан Драгић са 22 поена и Маркус Морис са 15 поена.

Тандеру није био довољан још један сјајан учинак тандема Кевин Дурент-Расел Вестбрук који је заједно постигао 70 поена. Дурент је меч завршио са 34 поена, 7 скокова и 5 асистенција, док је Вестбрук убацио 36 поена уз по 9 скокова и асистенција, те 4 украдене лопте.

Финикс је такође на 6-4 у последњих десет утакмица и даље држи седму позицију у конференцији.

Резултати утакмица:

Сан Антонио - Мајами 111:87

Финикс - Оклахома 128:122

Л.А. Лејкерс - Л.А. Клиперс 94:142

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару