Читај ми!

Мариновић: Агресивно на шампиона

Партизан је апсолутни фаворит, али ћемо покушати да их изненадимо агресивном игром, рекао је Марко Мариновић пред дуел његовог Радничког и шампиона Јадранске лиге.

Кошаркаш Радничког из Крагујевца Марко Мариновић тврди да је у предстојећој утакмици Партизан фаворит, али да је његова екипа спремна и да ће покушати да изненади актуелног шампиона Јадранске лиге.

"Партизан је апсолутни фаворит. Ми ћемо покушати да их изненадимо, имали смо осам дана да се опоравимо од последње утакмице. Добро смо тренирали, спремни смо за првака. Они су играли утакмицу у Мадриду, следио им је пут назад, остаје нам да будемо агресивни и покажемо, да имамо више снаге. Физички моменат може да одлучи", рекао је Мариновић за клупски сајт.

Кошаркаши Радничког у понедељак од 20.45 у хали Пионир играју против Партизана, утакмицу 22. кола Јадранске лиге.

"Показали смо ове сезоне да можемо да помрсимо рачуне објективно јачим екипама и у региону и у Европи. Знамо да играмо добре мечеве, али исто тако умемо да кикснемо - бићемо опрезни. Уверен сам да следи лепа кошарка у српском дербију", додао је Мариновић.

Пет кола пре краја регуларног дела Јадранске лиге, Раднички има учинак од осам победа и 13 пораза и заузима 11. место на табели са победом више од Солнока и три победе више од Широког и Задра, екипа које су на зачељу.

Партизан је трећи на табели са скором 14-7, колико има и четвртопласирана Цибона, а испред су Црвена звезда (17-4) и Цедевита (16-5).

"Мислим да је Партизан под великим притиском. Повреде и преоптерећеност играња АБА лиге и Евролиге су их спутале да покажу боље резултате ове сезоне. Упркос свему, за сада ми се чини реалним да иду на 'фајналфор' да бране титулу. Сви желе на завршни турнир и Евролигу следеће сезоне. Биће тешка борба за прва четири места, исто као и нама да се подигнемо на табели и дођемо до Европе", рекао је Мариновић.

"Највише што је Партизан добио ове сезоне је несумњиво (Богдан) Богдановић, цела Европа прича о њему. Остаје жал због повреде (Драгана) Милосављевића, њих двојица су као тандем били добри, а тим повредама су изгубили јачину спољне линије. Немају константно екипу на окупу, њихов тренер био је принуђен да на све начине прави најбоље могуће петорке - није то лако", рекао је Мариновић.

Ако екипа Мирослава Николића до краја забележи две победе, готово сигурно би обезбедила опстанак у Јадранској лиги.

"Док математички не обезбедимо опстанак не бих причао да смо сигурни и догодине на Јадрану. У неколико утакмица смо олако губили бодове, па сада размишљамо и о  опстајању, али имамо две 'лакше' утакмице код куће, верујем да ћемо се обезбедити", рекао је плејмекер крагујевачког тима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару