Читај ми!

Звезда вечери, Горан Драгић!

Наставак НБА лиге обележила сјајна партија Горана Драгића који је са 40 постигнутих кошева остварио рекорд каријере и Феникс довео до победе над Њу Орлеансом. Голден Стејт поразио Њујорк, а Чикаго бољи од Даласа. Дурент "грмео" са 37 поена у победи над Мемфисом.

Горан Драгић био је звезда меча у Финиксу, где су домаћи Санси савладали Њу Орлеанс (116:104) и тако прекинули низ од три пораза. Словенац је, упркос проблему за зглобом, био најзаслужнији за 34. победу домаћина, уз рекорд каријере - уписао је 40 поена, уз три скока и пет асистенција.

"Мислим да сви сада знају ко је Горан Драгић, или би требало да знају", рекао је тренер Санса Џеф Хорнасек после меча.

Драгић је истакао да ће до краја каријере памтити меч против Њу Орлеанса, јер му је публика у финишу меча скандирала "МВП".

"Никада нисам размишљао о томе да ће публика навијати за мене. То је сјајан осећај, посебно је било дирљиво на крају када сам изводио четири слободна бацања, а сви у дворани су устали и навијали. То је заиста нешто посебно у мојој каријери што ћу памтити до краја живота", истакао је Драгић.

У екипи гостију (скор 23-35) најбољи је био Ентони Дејвис са 32 поена и девет скокова.

У Медисон Сквер Гардену "ратници" су предвођени Стефоном Каријем савладали Њујорк са 126:103. Никси су тако наставили са распродајом угледа јер су доживели пети узастопни, а 11. пораз укупно у последњих 13 утакмица.

Бек Голден Стејта Кари потврдио је да се у Медисону осећа као код куће. Пре годину дана у тој дворани убацио је 54 коша, а јутрос је стигао до двоцифреног учинка у три категорије - 27 поена, 11 скокова и исто толико асистенција. Учинак за свако поштовање имајући у виду да га је остварио за свега 30 минута игре.

Поред Карија одличну партију у победничком тиму пружио је Клеј Томпсон са 25 поена.

На супротној страни најефикаснији је био, према очекивању, Кармело Ентони са 23 поена, али уз катастрофалан проценат шута. Погодио је тек седам пута из 26 покушаја! Стопостотно прецизан био је само са линије пенала погодивши свих осам слободних бацања.

Њујорк је сада све даље од плеј офа Источне конференције пошто је до сада остварио тек 21 победу уз 38 пораза.

Голден Стејт, пак, сигурно корача ка доигравању на Западу. Уз 36 победа "ратници" су доживели 23 неуспеха што у процентима износи 61 одсто успешности.

Резултати утакмица:

Њујорк - Голден Стејт 103:126

Далас - Чикаго 91:100

Кливленд - Јута 99:79

Оклахома - Мемфис 113:107

Сан Антонио - Шарлот 92:82

Л.А. Лејкерс - Сакраменто 126:122 и

Феникс - Њу Орлеанс 116:104

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару