Читај ми!

Реал сигуран против солидног Партизана

Реал - Партизан 80:57. Убитачном серијом, крајем прве и почетком друге четвртине, Реал сломио отпор чврстог Партизана и стигао до седме победе у осам кола Евролиге. Црно-бели више него солидни, јака одбрана и неумољиве тројке "краљевског клуба" одлучили победника.

Партизан је забележио нови пораз у Евролиги. Од гостовању у Мадриду више се није ни очекивало, али стиче се утисак да су црно-бели, упркос убедљивом поразу, много тога показали у дуелу са "краљевским клубом".

Почетак је био као у бајци. Снажна одбрана Партизана одолевала је готово пет минута (11:0), а онда је почела серија тројки Мадриђана, која је у потпуности преокренула ток меча.

Реал је крајем прве, а нарочито на почетку друге четвртине, направио серију од 14:0, чиме је јасно ставио до знања младој екипи Душка Вујошевића ко је газда у Мадриду.

Друго полувреме било је одрађивање посла за једну, а велико искуство за другу екипу. Велика борба под оба коша, али и непогрешив осећај за тројку у битним тренуцима обележили су игру два тима у наставку.

Саша Павловић одиграо је први меч за Партизан у Евролиги, уз две постигнуте тројке, што може да радује навијаче црно-белих пред наставак борбе за фајнал.фор у региону.

Најефикаснији у победничком тиму били су Серхио Љуљ и Серхио Родригез са по 19 поена и са по четири постигнуте тројке. У црно-белом дресу најбољи су били Богдан Богдановић и Саша Павловић са по 10 поена.

У наредном колу Партизан у Арени дочекује екипу минхенског Бајерна, предвођену српским стручњаком Светиславом Пешићем. Нова прилика да црно-бели забележе другу победу у топ 16 фази Евролиге.

Овако је протекао меч у Мадриду:

22.12 - Поново погађа Партизанов капитен, овога пута уз фаул. Узвраћа Родригез, наравно, тројком. Мусли погађа после соло-акције, али тројку постиже чак и Фелипе Рејес. Бареиро се уписује у листу стрелаца у свом дебију за Реал и поставља коначан резултат - 80:57

22.07 - Ловерњ закуцава после асистенције Богдановића, на другој страни Милутинов прави пету личну. Добра одбрана црно-белих даје резултат. Четири поена везао је Партизан, али поново тројку постиже Серхио Родригез - 70:51.

22.01 - Млади Дијез постиже прве поене у последњој деоници, Павловић узвраћа новом тројком. Чини се да Павлович једини проналази рупе у одбрани Реала, чији играчи знатно опуштеније играју у наставку. Серхио Родругез погађа тројку - 66:45.

21.58 - Погађа Богдановић, али и Љуљ у контранападу. Реал већ почиње са егзибицијама, што у контри кажњава Милутинов. Пред улазак у последњу четвртину, Реал против Партизана води са 61:40. 

21:50 - Нову тројку погађа Љуљ, али на другој страни истом мером узвраћа Павловић. Дарден је прецизан са полудистанце, а после промашаја Кинзија, лепо закуцава Слотер. Поново црно-бели без решења у нападу, Реал повећава предност - 59:36.

21.45 - Настављен меч у Мадриду, прве поене постиже Милутинов из офанзивног скока, али одмах потом прави и четврту личну грешку. Миротић закуцава, а онда погађа и Слотер. Сада погађа и Богдановић, али и он убрзо добија четврти фаул. Кинзи прецизан са полудистанце - 50:33.

21.27 - Кинзи покушава још једном преко Бурусиса, судије не свирају очигледан фаул, а Американац добија техничку грешку због приговора. Серхио погађа једно слободно бацање и поставља коначан резултат првог полувремена - 46:27.

21.22 - Често су кошаркаши Реала на линији за слободна бацања, Кинзи је прецизан за Партизан. Бурусис увећава предност Реала, а онда и Миротић погађа два бацања. Мусли снажно закуцава преко Бурусиса, узвраћа Серхио - 45:27.

21.13 - Андрић прекида серију Реала погоцима са слободних бацања. Обе екипе сада погађају, али Милутинов прави фаул у нападу, трећи на мечу. После малог затишја, поене постиже Тепић - 34:23.

21.09 - Лоше су црно-бели ушли у други период. Реал постиже три поена са линије за слободна бацања, а онда Љуљ погађа нову тројку. Сада црно-бели немају решења у нападу, а Реал постиже поене у сваком нападу - 30:17.

21.02 - У листу стрелаца уписао се и Павловић, али Дарден тројком доноси прву предност Реалу. Гагић не дозвољава ривалу да уђе у серију, али Кинзи шаље Љуља на линију за слободна бацања. Тепић прави неспортску личну грешку, а Серхио Родригез тројком поставља коначан резултат прве четвртине - 22:17.

20.59 - Саша Павловић дебитује за Партизан у Евролиги, улази у игру уместо Тепића. Погађа Мусли, али на другој страни узвраћа искусни Бурусис. Богдановић промашује другу тројку заредом, Рејес доноси изједначење - 13:13.

20.57 - Нову тројку за "краљевски клуб" погађа Љуљ. Тепић је изблокиран, а у полуконтри Љуљ погађа још једну тројку, истопила се предност црно-белих - тајм аут за Вујошевића - 9:11.

20.52 - Црно-бели настављају са серијом, поене постиже и Мусли. Ни после тајм-аута Пабла Ласа нема промене у игри, Богдановић погађа тројку. После готово пет минута игре, прве поене за Реал постиже Руди - 3:11.

20.59 - Са неколико минута закашњења почео је меч у Мадриду. Руди промашује за три поена, прве поене на мечу постиже Милутинов закуцавањем. Нови неуспешан напад Реала, прецизан је и Ловерњ. Реал без решења у нападу, Кинзи погађа за два - 0:6.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару