Читај ми!

Гашић: Храбро на "краљеве"

"Чека нас утакмица против екипе која је изгубила само једну утакмицу и екипе која у овом тренутку игра најбољу кошарку у Европи", рекао Велимир Гашић пред пут Партизана у Мадрид. Сви су здрави, Вујошевић на клупи у Мадриду. Тепић:" Не можемо да обећамо изненађење у Мадриду".

Помоћни тренер Партизана Велимир Гашић каже да игра екипе Реала никога не оставља равнодушним, али да ће црно-бели покушати да им се супротставе.

"Чека нас утакмица против екипе која је изгубила само једну утакмицу. Актуелни су освајачи Купа Краља. Сигурно у овом тренутку играју најбољу кошарку у Европи. Сам систем игре који они презентирају ове сезоне никога не оставља равнодушним. Квалитет екипе је добар баланс спољне и високе линије. Заиста им то омогућава да играју на разноврстан начин", рекао је Гашић.

Гашић је истакао да су сви играчи здрави и да ће играти у Мадриду, као и да ће екипу да са клупе предводити тренер Душко Вујошевић. Такође, Гашић је оценио да тренер Реала Пабло Ласо честим изменама успева да задржи интензитет игре.

"Ове сезоне нисам видео екипу да тако реагује на измену, напросто стално су у високом интензитету... Екипа је састављена од шпанских репрезентативаца и интернационалаца, који су се фантастично уклопили. Верујем да су сигурни учесници фајналфора", рекао је Гашић.

Партизан је у другој фази Евролиге забележио само једну победу, уз шест пораза.

"Нећу да кажем да смо изгубили аспирације у Евролиги, то сигурно не. Сваку утакмицу коју играмо, играмо на победу. Један од главних задатака јесте подизање форме и интегрисање Павловића у систем игре, као и Кинсија који се враћа из повреде", рекао је Гашић.

Гашић је додао и да Партизан мора да буде, пре свега, дисциплинован у одбрани.

"Свака утакмица је нешто ново, нови изазов. Показали смо у Београду да смо у појединим фазама игре имали квалитетних тренутака у игри. Морамо да будемо дисциплиновани у одбрани. Показали су да играју на велики број поена. Ако се екипи као што је Реал Мадрид допусти да се растрчи, онда је велики проблем играти", рекао је он.

Помоћни тренер црно-белих је истакао да је његовој екипи тренутно најважнија Јадранска лига.

"За нас је најважније играње у АБА лиги. Најважнији је да завршни део сезоне дочекамо што спремнији, примарни циљ је да Партизан и следеће сезоне буде учесник Евролиге", рекао је Гашић.

Миленко Тепић свестан је снаге и квалитета мадридског Реала, али то не значи да ће се његов тим унапред предати у главном граду Шпаније.

"Заиста би много било обећавати победу и неко изненађење те врсте с обзиром на целу ситуацију и код нас и код њих. Наравно то не значи да идемо тамо да се предамо, него да одиграмо један добар меч, са којим ћемо, надам се, на крају сви бити задовољни, како год се буде завршило", рекао је Тепић. Он се нада да ће црно-бели одиграти добру утакмицу и покушати да пруже отпор Мадриђанима, који су ове сезоне доживели само један пораз.

"Гостујемо код једне од најбољих, ако не и најбоље европске екипе у овом моменту, то њихови резултати, форма и начин игре тренутно показују. Не можемо себи да стварамо императив победе, али мислим да то треба да буде за нас један велики изазов, да видимо где смо и колико можемо против једне такве екипе", истакао је Тепић.

Партизан у осмом колу Топ 16 фазе гостује код Реала, а утакмица је на програму у петак од 20.45.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару