Читај ми!

ЦСКА декласирао Макаби, Тео бриљирао

Кошаркаши московског ЦСКА убедљиво су на домаћем терену савладали екипу Макабија резултатом 100:65, а јунак сусрета био је српски репрезентативац Милош Теодоцић. Победе Фенербахчеа, Бајерна и Реала.

Очекивани резултати у мечевима Топ 16 фазе Евролиге, сви фаворити оправдали своју улогу. Најубедљивији био је ЦСКА који је у Москви раставио Макаби, а посебно треба истаћи улогу Милоша Теодосића који је предводио свој тим до убедљивих плус 35. Фенербахче надиграо Ефес, Бајерн у Минхену бољи од Локомитиве Кубањ, Реал лако изашао на крај са Жалгирисом.

ЦСКА Москва - Макаби 100:65 (26:21, 21:19, 24:12, 29:13). Плејмејкер "армејаца" играо је сјајно и водио екипу до шесте победе у Топ 16 фази Евролиге, којом је учврстила вођство на табели Ф групе са скором од шест победа и једним поразом. Макабију је ово био други пораз. Теодосић је меч завршио са 22 поена, уз осам асистенција, а тријумфу ЦСКА допринео је и Ненад Крстић са 14 поена. Владимир Мицов се није уписао у стрелце.

У изванредној партији Московљана истакли су се још Сони Вимс са 16 и Саша Каун са 12 поена, док су код гостију из Тел Авива, који су потпуно разочарали, бољи од осталих били Инглс са 13 и Скорцијанитис са 12.

Кошаркаши Фенербахчеа победили су као гости екипу Анадолу Ефеса са 71:63, у утакмици седмог кола Групе Е. Фенербахче је забележио трећу победу, док Ефес има скор 2/5.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Бојан Богдановић са 17 поена, Линас Клеиза постигао је 16, а Бо Мекејлеб 13. Српски репрезентативац Немања Бјелица имао је четири поена и шест скокова. Ефес је предводио Душко Савановић са 15 поена.

Узбудљиво је било и у Минхену. Кошаркаши Бајерна победили су на свом терену Локомотиву Кубан са 82:79 у утакмици седмог кола Групе Ф. Бајерн је добио иако је у првом полувремену губио са 17 поена разлике. Немачка екипа је забележила трећу победу, уз четири пораза и изједначила се у скору са Локомотивом.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Маркус Дилејни са 18 поена, Брајс Тејлор постигао је 14, а Џон Брајант, Хајко Шафарцик и Диџон Томпсон по 12. Локомотиву је предводио Крунослав Симон са 19 поена.

Кошаркаши Реал Мадрида убедљиво су као домаћини савладали Жалгирис са 108:72, у седмом колу Групе Ф. Реал је дошао до шесте победе и уз ЦСКА је први у групи, док је Жалгирис на последњем месту са скором 1/6, колико има и Партизан.

Руди Фернандес је предводио Реал са 20 поена, Серхио Љуљ постигао је 15, Јоанис Бурусис 13, а Серхио Родригес и Фелипе Рејес по 12. Најефикаснији у литванској екипи био је Џастин Дентмон са 21 поеном.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару