Немамо много новца, вештачки нам стварају притисак

"Ми ћутимо и радимо, не кукамо већ се боримо. Чињеница је да је тешко, а доказ да немамо толико новца колико би многи желели лажно да представе јесте и то што још нисмо ангажовали замену за Шилба", рекао је председник КК Црвена звезда Небојша Човић, који је такође говорио о "две групе оних који не желе добро клубу".

Први човек Кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић рекао је да се око црвено-белих ствара вештачки притисак са више страна.

"Константно се провлачи прича да имамо много новца. То једноставно није тачно. Можда се таква слика ствара зато што ћутимо и радимо, не кукамо већ се боримо. А послујемо транспарентно, преко рачуна клуба и измирујемо све своје обавезе, што лако може да се провери. Чињеница је да је тешко, а доказ да немамо толико новца колико би многи желели лажно да представе јесте и то што још нисмо ангажовали замену за Шилба", рекао је Човић за клупски сајт.

Он наводи да се стварају тензије уочи предстојећег "вечитог дербија" са Партизаном у Јадранској лиги.

"Ти који не желе добро Црвеној звезди подељени су у две групе. Једну групе чине они са којима смо полемисали прошле сезоне. Решили смо да то више не радимо. Паметном доста. Другу групу чине они који се декларишу као звездаши, који су некад радили у клубу и директно или индиректно довели до стања у коме се Звезда налазила у лето 2011. године. Они су сад душебрижници и савршени за ширење разноразних идеја - како би то у Звезди требало, могло и морало да буде боље", навео је он.

Човић је истакао да је Звезда добро организован клуб, који квалитетно ради и остварује успехе.

Он је подсетио да су црвено-бели недавно одбранили трофеј у Купу Радивоја Кораћа (први пут у историји), да јој је недостајало среће за пласман у Топ 16 фазу Евролиге, као и да је затим изборила пласман у осмину финала Еврокупа.

Црвено-бели су "везали" два пораза у Јадранској лиги и Еврокупу.

"Сигурно је да нас сваки пораз боли, али ако је могао да се бира тренутак и ако су могле да се бирају утакмице, онда је ово био најбољи моменат. Порази од Цедевите и Нижњег Новгорода нису утицали на пласман, а можда су и дошли у правом тренутку како би се екипа отрезнила пред важне мечеве који нам предстоје. Нико не воли да губи, али оба пораза су уследила у веома драматичним завршницима, буквално на једну лопту, и ниједна екипа нас није надиграла", објаснио је он.

Човић је поновио и да управа клуба има поверења у тренера Дејана Радоњића.

"Те приче које се потурају врло су некоректне, јер тренер ужива пуно поверење управе клуба. То говорим јер је Београд велики град, али је у ствари мали, па се лако сазна и ко се заклињао да ће Радоњића отерати из Звезде. Такве амбиције код појединаца постоје вероватно због тога што је Радоњић толико посвећен свом послу. Много ради, а свој посао ради добро, па им ваљда због тога толико смета", закључио је Човић.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару