Читај ми!

Без нервозе на Галатасарај

Треба нам много енергије и памети, као и велика подршка навијача да бисмо победили Галатасарај, рекао је помоћни тренер Партизана Велимир Гашић, у одсуству Душка Вујошевића који је морао на контролу. Улазимо у меч амбициозно, али без притиска и нервозе, тврди Богдановић.

Помоћни тренер кошаркаша Партизана Велимир Гашић рекао је да ће његовој екипи бити потребно много енергије и памети да победи Галатасарај у седмом колу Топ 16 фазе Евролиге.

"Галатасарај је у Евролигу кренуо са највећим амбицијама, као и остали турски клубови. Тамошње екипе желе да играју значајну улогу и у Евролиги и Еврокупу, њихов шампионат је међу неколико најквалитетнијих у Европи, а када су у питању улагања, суигурно на првом месту. Биће нам потребно много енергије и памети, као и велика подршка навијача да бисмо забележили победу против овакве екипе", рекао је Гашић.

Он се на конференцији за медије у "Комбанк Арени" појавио уместо првог тренера Душка Вујошевића, који је био на редовној лекарској контроли, али ће сутра сигурно водити екипу.

"Кинси још увек не тренира са екипом, неизвесно је да ли ће се сутра 'скидати' за утакмицу. Осећа се много боље, али не знам колико је паметно да игра", рекао је Гашић.

Помоћни тренер Партизана је истакао да Галатасарај има изузетно респектабилан тим са доста искусних играча.

"Ту су двојица наших, (Милан) Мачван и (Зоран) Ерцег, три изузетно квалитетна Американца, као и бивши садашњи турски репрезентативци. Њихови високи кошаркаши добро шире игру, незгодно је кад су Мачван и Ерцег истовремено на паркету, јер могу да играју као лажне петице. Карлос Аројо је идеолог њихове игре, која у великој мери зависи од шутерског расположења", објаснио је Гашић.

Он је додао да нема информације да ли ће Мачван играти сутра, с обзиром да је пре две недеље повредио скочни зглоб.

Најбољи играч Партизана ове сезоне Богдан Богдановић рекао је да је екипа свесна да евентуалном победом остаје у трци за пласман међу осам најбољих у Европи.

"Чека нас тешка утакмица, јер и даље имамо шансе за Топ осам. Улазимо у овај меч амбициозно, као у сваки други, међутим не осећемо притисак и нервозу, јер смо пласманом у Топ 16 остварили примарни циљ. То међутим не значи да ћемо се предати, већ ћемо се борити док код има шансе", рекао је Богдановић.

Евролига је овај меч прогласила за дерби седмог кола Топ 16 фазе, а после шест одиграних кола Партизан се налази на последњем месту групе Ф са скором 1-5, док је Галатасарај на петом месту са победом више у односу на црно-беле.

Утакмица Партизан - Галатасарај игра се сутра од 20.45 сати у "Комбанк Арени".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару