Исток у спектаклу прекинуо доминацију Запада

Кошаркаши Источне конференције победили су ноћас у Њу Орлеансу Западну конференцији са 163:155, у "ол стар" утакмици са највећим бројем поена у историји НБА лиге. Спектакл пребогат рекордима обележили Кајри Ирвинг, Кевин Дјурент и Блејк Грифин. Први пут у историји једне "ол стар" утакмице у америчком лигашком спорту, меч је судила једна жена - Вајолет Палмер.

Кошаркаши Источне конференције су победом прекинули низ од три пораза у "ол стар" утакмицама. За најкориснијег играча (МВП) проглашен је Кајри Ирвинг, који је постигао 31 поен и 14 имао асистенција.

"Овај меч смо схватили лично", рекао је Ирвинг, подсећајући на три узастопна пораза Истока.

Екипа Запада је имала и 18 поена предности, али су играчи Истока постигли последњих 10 поена на утакмици и успели да "извуку" победу.

Екипе су обориле рекорд по броју постигнутих поена на утакмици - 318. Претходни је постављен 1987. године када су постигнута 303 поена.

"Велика је част добити награду МВП. У нашем тиму их је било више. У ствари, сваки играч на терену је био МВП", рекао је Ирвинг.

Кармело Ентони постигао је 30 поена за Исток, од којих осам "тројки" што је рекорд "ол стар" утакмица. Леброн Џејмс додао је 22 поена, седам скокова и седам асистенција, а Пол Џорџ 18 поена.

"Желели смо победу. Последње три године био сам члан екипе Истока и сваки пут смо изгубили", рекао је Џејмс.

У екипи Западне конференције Кевин Дурент и Блејк Грифин постигли су по 38 поена, четири мање од рекорда "ол стар" меча који држи легендарни Вилт Чембрлен. Грифин се, такође, истакао арактивним "закуцавањима". Кевин Лав додао је 13 поена и девет скокова, а Стивен Кари 11 поена и 13 скокова.

"Обе екипе су играле изузетно добро, али ми смо изгубили", рекао је Дјурент.

Пре почетка утакмице концерт је одржао Фарел Вилијамс, а наступили су и Нели, Баста Рајмс, Снуп Дог и Шон Диди Комбс.

Легендарни кошаркаш Лејкерса Меџик Џонсон је после прве четвртине започео рођенданску песму великом шампиону Бостон селтикса Билу Раселу, који је напунио 80 година, а кошаркаши су играли боље него што су певали.

Први пут у историји једне "ол стар" утакмице у америчком лигашком спорту, меч је судила жена - Вајолет Палмер.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару