Павловић водио Партизан до победе

Партизан НИС је прекинуо низ од шест узастопних пораза у свим такмичењима победом над Широким у скоро пуном Пиониру. Црно-бели су славили резултатом 63:58 (18:17, 13:15, 14:9, 18:17), а најзаслужнији за тријумф био је Саша Павловић. Душко Вујошевић поново инспирисан на конференцији за медије.

Кошаркаши Партизана савладали су на свом терену екипу Широког са 63:58 (18:17, 13:15, 14:9, 18:17), у утакмици 20. кола Јадранске лиге.

Црно-беле је до победе предводио нови кошаркаш тог клуба Саша Павловић, који је за 28 минута постигао 13 поена и имао пет скокова.

У Партизану су се истакли још Никола Милутинов са 11 поена и пет скокова и Жофри Ловерњ са 10 поена и девет скокова.

До сада најбољи кошаркаш Партизана ове сезоне Богдан Богдановић постигао је само седам поена, уз шут из игре 3/15. Ово је вероватно најслабија партија српског репрезентативца у АБА лиги ове сезоне.

Најефикаснији у тиму Широког био је Иван Бува са 19 поена и девет скокова.

Партизан је у пуној хали Пионир тако прекинуо низ од шест узастопних пораза у свим такмичењима.

Београдски клуб је у Јадранској лиги забележио 14. победу, уз шест пораза. Широки има скор 5/15.

Партизан ће у наредном сусрету дочекати Галатасарај у четвртак у Евролиги, а потом ће у недељу гостовати лидеру регионалног такмичења Црвеној звезди.

Могу да замислим како је поднети 12 узастопних титула... 

Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је да није задовољан игром, али да му је драго што је тим прекинуо серију од шест узастопних пораза у свим такмичењима.

"Не волим да се то подвлачи, али је било шест узастопних пораза. Није то лако поднети. Могу да замислим како је поднети 12 узастопних титула...Било је наслова да је дошло до пропасти Партизана, а вечерас смо видели да то није тако", рекао је Вујошевић новинарима.

Он је казао да је његов тим оптерећен повредама и нагласио да му много фали Теренс Кинзи, као и да се тим носио са психолошким императивом победе.

"Играчи су показали велику жељу, што се видело кроз скок. (Александар Павловић) Сале је имао неколико тренинга са нама. Дао је велики допринос, позитивна је личност, што посебно желим да нагласим. Са свим пеховима и повредама, проблематичан период се завршава. Играће се боље", рекао је Вујошевић.

Тренер је поновио да је његов тим у тешкој ситуацији, али је казао да може много да уради у завршници сезоне.

"Много тога може да се очекује од Партизана. Верујем да ћемо се пласирати 'фајнал фор'. У Евролиги није реално очекивати чуда. Трудићемо се да играмо максимално. Мислим да публика разуме нашу ситуацију", рекао је Вујошевић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару