Читај ми!

Звезда добила трилер за пласман у осмину финала!

Билбао - Црвена звезда 81:85 (крај). Кошаркаши Црвене звезде победили су екипу домаћег Билбаоа и пласирали се осмину финала Еврокупа. Београдски црвено-бели сада имају скор 4-1 и последње коло чекају као сигурни учесници наредне фазе најмасовнијег европског кошаркашког такмичења.

Кошаркаши Црвене звезде победили су у гостима шпански Билбао са 81:77 (25:17, 12:20, 23:20, 21:20), у петом колу Групе Л друге фазе Еврокупа. Звезда је забележила четврту победу и обезбедила пласман у осмину финала тог такмичења.

Изабраници Дејана Радоњића смогли су снаге за тријумф после дуготрајног путовања у Баскију, где су стигли аутобусом из Мадрида због немогућности да авион под ударима јаког ветра слети на локални аеродром.

Одиграли су занимљиву и неизвесну утакмицу, у завршници драматичну, након што су били прецизни у одлучујућим тренуцима.

Наш тим је сјајно отворио меч, али је у наставку играо са много осцилација и испустио предност, па је домаћин успевао да ухвати ритам и у последњој четвртини запрети потпуним преокретом.

Ипак, црвено-бели нису посустајали, бриљирао је прецизни тројкаш Блажич, а када је у последња два минута направљена серија 8-0 важан успех је био на видику.

Све је решено у последњим секундама када је Нелсон био прецизан из слободних бацања.

Најефикаснији у београдском клубу био је Јака Блажич са 20 поена, Тадија Драгићевић постигао је 16 уз седам скокова, док су Билбао предводили Алекс Мумбру и Роџер Гримау са по 15 кошева.

Уз Црвену звезду у осмину финала Еврокупа из Групе Л пласирао се и Нижњи Новгород, који је раниј у среду победио Паниониос.

Звезда ће у последњем колу дочекати Нижњи следеће среде, док ће Билбао гостовати Паниониосу.

Овако је текао меч: 

22.14 - Готово је, Звезда је славила у Билбаоу са 81:85 и обезбедила учешће у нокаут фази Еврокупа. Најбољи у екипи Звезде био је Јака Блажич са 20 поена а најкориснији играч меча био је Тадија Драгићевић са 16 поена и индексом корисности 24.

22.06 - Тројкама Драгићевића и Блажића Звезда у последњи минут улази са три поена вишка - 75:78!

21.57 - На пет минута пре краја меча, Билбао води са 69:64. 

21.44 - Завршена је трећа четвртина, Звезда има три поена предности против домаћег Билбаоа - 57:60, највише захваљујући одличним шутем за три од 14-8. 

21.32 - После првих пет минута у наставку, Звезда у благој предности уз ангажованију игру у одбрани. Прорадио је и Бобан Марјановић, који је везао 6 поена.

21.12 - Након доста преокрета, грешака са обе стране и то у обе фазе игре, нерешен резултат на полувремену (37:37) се чини најправеднијим. Очекује нас узбудљив и највероатније неизвестан наставак меча.

20.55 - Нешто слабији почетак Звезде у другој четвртини и домаћин прави мини серију од 7:0 за 24:25. 

20.49 - После прве четвртине Звезда има предност у Билбаоу од 17:25. Црвено-бели играју добру одбрану и одлично шутрију за три поена -4/7. 

20.42 - Након седам минута игре, црвено-бели добро шутирају споља и имају предност од 19:13. Три различита кошаркаша Звезде погађала су ван линије 6.75.

20.30 - Почео је меч у Баскији између Билбаоа и Црвене звезде. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару