Читај ми!

Звезда и Мега у финалу Купа!

Црвена звезда у неизвесном мечу савладала Раднички (82:78) и пласирала се у финале Купа Радивоја Кораћа. Мариновић незадовољан судијским критеријумом. Мега Визура, у мечу пуном преокрета, савладала ФМП (93:85). Велико финале на програму је у недељу од 20.30 часова.

Кошаркаши Црвене звезде први су финалисти завршног турнира Купа Радивоја Кораћа, пошто су вечерас у Београду у полуфиналу савладали Раднички из Крагујевца са 82:78 (21:19, 25:15, 12:30, 24:14).

Црвено-бели су уз доста муке успели да елиминишу Крагујевчане и стекну право да бране трофеј освојен прошле године.

После одлично одиграног првог полувремена, у којем су стекли 12 поена предности, чинило се да ће кошаркаши Звезде имати лак посао у наставку.

Ипак, у трећој четвртини дошло је до потпуног преокрета захваљујући Марку Мариновићу, па су Крагујевчани дошли до предности и натерали домаћина да се помучи како би победио.

У последњој деоници, међутим, Рашко Катић, Демаркус Нелсон и Бранко Лазић су вратили Звезду у игру и прецизним шутевима са пенала трасирали јој пут ка утакмици за трофеј.

Нелсон је меч завршио са 19 поена, Катић је додао 16, а Тадија Драгићевић 12 поена за Звезду. Најефикаснији у Радничком био је Мариновић са 21 поеном.

Кошаркаши Мега Визуре пласирали су се у финале завршног турнира Купа Радивоја Кораћа, пошто су у полуфиналу у београдском Пиониру савладали ФМП са 93:85 (28:20, 18:31, 28:10, 19:24).

Мега Визури ће то бити прво финале националног купа у клупској историји, а публика у Београду могла је да поздрави велики број младих и талентованих кошаркаша на обе стране.

Изабраници Дејана Милојевића вечерас су меч "преломили" у трећој и на почетку четврте четвртине, када су направили преокрет и дошли до двоцифреног вођства.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Василије Мицић са 27 поена, а Ратко Варда додао је на то још 14 поена. У тиму ФМП-а најбољи је био Марко Гудурић са 18 поена.

Сутрашње финале Купа Радивоја Кораћа игра се од 20.30 у хали Пионир.

Овако су протекли полуфинални мечеви Купа Радивоја Кораћа: 

22.57 - Сачували су кошаркаши Мега Визуре предност и на крају стигли до победе (93:85) и првог финала Купа Радивоја Кораћа у историји клуба. 

22:25 - Нови преокрет у Пиониру. Пред улазак у последњу четвртину, Мега Визура води против ФМП-а са 74:61.

21.48 - Полувреме у Пиониру, ФМП преокренуо резултат и сада води против Мега Визуре са 51:46. 

21.23 - Изузетно ефикасан почетак меча. После прве четвртине, Мега Визура води против ФМП-а са 28:20. 

21.00 - У Пиониру почео други полуфинални меч Купа Радивоја Кораћа, састају се Мега Визура и ФМП. Директан пренос је на Другом програму РТС-а. 

19.50 - Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је задовољан пласманом у финале Купа Радивоја Кораћа и истакао да се нада да ће црвено-бели освојити тај трофеј. "Успели смо на почетку утакмице да успоставимо контролу, где смо остварили разлику. Међутим, Раднички се вратио у игру лаганим продорима и отвореним шутевима. На то смо одговорили бољом одбраном и чврстином, исправили смо минусе из треће четвртине у којој су нам дали 30 поена", рекао је Радоњић на конференцији за новинаре после меча у хали Пионир.

19.40 - Кошаркаш Радничког из Крагујевца Марко Мариновић рекао је после пораза од Звезде у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа да не може да буде задовољан критеријумом суђења. "Ми смо 'сељаци' који су дошли из Крагујевца да играју у велеграду. Мислим да би кошарка у Србији требало да се угаси, да постоје само Звезда и Партизан и да освајају трофеје. Не знам више чему ово води. Ако је ово начин да уђу у финале, нека им", рекао је Мариновић на конференцији за новинаре у хали Пионир.

18.55 - Раднички ипак није успео да направи изненађење, Звезда је у финалу Купа Радивоја Кораћа. Веома занимљив сусрет одиграла су два тима у Пиониру, на крају Звезда славила са 82:78. 

18.49 - Црвена звезда против Радничког има четири поена предности, 15 секунди пре краја меча. Крагујечани су у нападу... 

18.42 - У последња два минута меча Црвена звезда улази са минималном предношћу од 74:73. 

18.20 - Кошаркаши Радничког на почетку треће четвртине направили серију 16:2, па пред улазак у последњу деоницу воде са 64:58.

17.49 - Серијом у другом делу друге четвртине Звезда стиче двосифрену предност, па на полувреме одлази са предношћу од 46:34. 

17.23 - После прве четвртине, Црвена звезда против Радничког води са 21:19. 

17.00 - У београдском Пиониру почео први полуфинални меч Купа Радивоја Кораћа, састају се Црвена звезда и крагујевачки Раднички.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару