Орландо запрепастио Дјурента и Оклахому

Велико изненађење приредили су кошаркаши Орланда, друге најслабије екипе Истока. Момци са Флориде победили су, у узбудљивом финишу, екипу Оклахоме са 103:102. Одличан је поново био Никола Вучевић, док је у екипи са Средњег Запада стандардно бољи од осталих био Кевин Дјурент.

У наставку првенства америчке професионалне кошаркашке лиге (НБА) одиграно је десет утакмица а изненађење вечери приредио је Орландо савладавши Оклахому са 103:102.

Мада је у НБА лиги тешко прогнозирати исход било које утакмице, ипак се није очекивало да ће други најслабији тим у Источној конференцији бити успешнији од лидера Запада.

Слабији скор од Орланда на Истоку има само Милвоки (9 - 40), док је Оклахома, уз Индијану и Сан Антонио, највећи кандидат за прву стартну позицију пред плеј-оф.

Први део утакмице одвијао се према очекиваном сценарију пошто је Оклахома шест минута пре краја полувремена имала предност од 17 поена (47:30). Та предност постепено се топила да би до потпуног преокрета и изненађења дошло са звуком сирене за крај утакмице и "закуцавањем" Тобијаса Хериса који је поставио коначних 103:102 за Орландо.

Петорица играча Орланда имало је двоцифрен кошгетерски учинак, а предводио их је управо Херис са 18 поена. Сјајну партију пружио је и црногорски репрезентативац Никола Вучевић новим "дабл-дабл" учинком - десет кошева и исто толико ухваћених лопти.

На супротној страни предњачио је Кевин Дурент са 29 поена, а само три мање убацио је Серж Ибака.

Орландов скор је сада 15 победа и 37 пораза, док је Оклахома и даље водећи тим Западне конференције са 40 победа и 12 изгубљених утакмица.

Резултати:

Индијана - Портланд 118:113 (продужетак)

Орландо - Оклахома 103:102

Филаделфија - Л.А. Лејкерс 98:112

Вашингтон - Кливленд 113:115

Бостон - Сакраменто 99:89

Детроит - Бруклин 111:95

Њујорк - Денвер 117:90

Далас - Јута 103:81

Њу Орлеанс - Минесота 98:91

Л.А. Клиперс - Торонто 118:105

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару