Читај ми!

Вујошевић: Без великих амбиција у Купу

Свесни смо да у овом моменту нисмо комплетни, не желимо да дође до нових повреда, па ћемо у Купу Радивоја Кораћа пружити прилику играчима који су мање играли, рекао је тренер Партизана Душко Вујошевић. Договор са Сашом Павловићем постоји, али још ништа није завршено, открио је стратег Партизана.

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је да ће црно-бели у завршници Купа Радивоја Кораћа наступити с млађим играчима и да то такмичење није приоритет.

"Не идемо с бог зна каквим амбицијама... Свесни смо да у овом моменту нисмо комплетни, не желимо да дође до нових повреда. Гледаћемо да прилику добију играчи који су мање играли, да опоравимо екипу и да видимо да ли може да се освежи довођењем нових играча", рекао је Вујошевић новинарима у Београду.

Партизан ће се у петак у "Пиониру" састати са ФМП-ом у четвртфиналу Купа Радивоја Кораћа од 18.30 сати.

"Ако негде морамо да ставимо приоритет, онда је то Јадранска лига, јер обезбеђује пролаз у Евролигу. Трудићемо се и да у Топ 16 фази Евролиге представимо што је часније могуће. Пробаћемо да комплетирамо тим и да за та такмичења усресредимо енергију", рекао је стратег Партизана, и рекао да се победник Купа унапред зна и да је то Црвена звезда.

"Куп је такмичење где се виђају изненађења... Све зависи од једне утакмице, мада овде се победник практично зна унапред, а то је Звезда", оценио је тренер црно-белих.

Вујошевић је рекао да Таренс Кинси који се повредио на последњој утакмици црно-белих у Загребу против Цибоне, неће бити у тиму за Куп мечеве.

"Кинси сигурно неће играти. Реч је о дисторзији другог степена скочног зглоба. Следи му седам дана паузе, оптимистички гледано. Играчи стварно са максималним пожртвовањем приступају сваком тренингу и утакмици, а један од примера је и Кинси. Он се у Загребу 12 минута пре краја утакмице повредио и на његово инсистирање се вратио у игру", рекао Вујошевић.

Вујошевић је додао да су Миленко Тепић и Никола Милутинов, који су такође повређени, под знаком питања за Куп утакмице и да ће се после вечерашњег тренинга знати да ли ће играти. Шеф стручног штаба Партизана је подсетио на све пехове клуба од почетка сезоне, а за повреде играча је рекао да су последица великог броја тешких утакмица.

"Сваке године се повећава број утакмица и њихова важност. Толики број мечева и захтева и тим у коме би сваки играч морао да има резерву. Код нас су терет поделила три, четири играча. То је велики напор, који повећава опасност од повреда", објаснио је он.

Поред од раније повређеног Бертанса, ове сезоне су се још повредили Лео Вестерман и Драган Милосављевић.

"Дуго сам тренер и годинама нисам ни знао шта су укрштени лигаменти. Дошло је до ситуације да на тренинзима нисмо имали ни једну повреду, све су биле на утакмицама. Данас се повредио и Гашић (помоћни тренер), само је Тодорић здрав. Изгледа да ће и стручни штаб морати да се бандажира пред сваки тренинг", рекао је Вујошевић у шаљивом тону.

Вујошевић је истакао и да се по медијима оглашавају "разноразне будале", које говоре да су поврдеде последица јаких тренинга, и додао да су управо јаки тренинзи превенција да до повреда не дође.

Што се тиче најављеног доласка Саше Павловића, Вујошевић каже да то још није готово.

"Он је веома квалитетан играч, али мора да се зна да није спреман. Договор постоји, а ако он сутра стигне то значи да ће бити завршено. Ако не дође од тога неће бити ништа. У сваком случају, не треба очекивати да он буде спреман у потпуном капацитету и у сксаду са својим квалитетом", рекао је Вујошевић.

Занимљив је био одговор Вујошевића и да ли у домаћој кошарци има младих талентованих играча који би били интересантни Партизану?

"Има играча, али не могу да вам кажем, јер би се спречио долазак тог играча у Партизан, као што се то већ дешавало, да неко спречи да неки играч дође код нас, уз коришћење разних веза, па и политичких. А њима тај играч уопште не треба, али само да не дође код нас.  У овом тренутку и у овим околностима то је у домену пословне тајне. А даље, има ту и менаџера, који имају своје новинаре. Чим неко напише да ће тај и тај играч доћи у неки клуб - то значи да сигурно неће", објаснио је Вујошевић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару