Читај ми!

Србија са Шпанијом, Француском и Бразилом

Изабранике новог селектора Александра Ђорђевића очекује тежак задатак. Србијa ће на Светском првенству у Шпанији играти у Групи А са селекцијом домаћина, Египтом, Ираном, Бразилом и Француском одлучено је жребом.

Жреб није био баш милосрдан према нашој селекцији. "Орлови" ће играти у Групи А на Светском првенству у Шпанији, одлучено је жребом у дворани "Палау де ла Мусика" у Барселони. Србија ће се састати са домаћином Шпанијом, прваком Европе Француском, Египтом, Ираном и Бразилом, а мечеви ће бити играни у Гранади.

Изабранике новог селектора Александра Ђорђевића очекује тежак задатак крајем августа и почетком септембра, а колико вреде показаће мечеви са домаћином и европским прваком Француском. Из сваке групе по четири најбоље селекције пласираће се у осмину финала такмичења. У осмини финала укрстиће се Групе А и Б, односно Групе Ц и Д.

Прва фаза шампионата играће се у Билбаоу, Лас Палмасу, Гранади и Севиљи, док ће завршница бити у Барселони и Мадриду.

Титулу првака света брани селекција Сједињених Америчких Држава. Светско првенство у Шпанији играће се од 30. августа до 14. септембра.

Састави група:

Група А (Гранада): Шпанија, Египат, Иран, Србија, Бразил, Француска
Група Б (Бибао): Аргентина, Сенегал, Филипини, Хрватска, Порторико, Грчка
Фрупа Ц (Лас Палмас): Америка, Финска, Нови Зеланд, Украјина, Доминиканска република, Турска
Група Д (Севиља): Литванија, Ангола, Кореја, Словенија, Мексико, Аустралија

Ђорђевић: Тешка група, има времена да се спремимо

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић оценио је А групу првенства света веома тешком и истакао да је најважније да старт шампионата крајем августа играчи дочекају спремни и здрави.

"Група је веома тешка, али на то нисмо могли да утичемо. Играћемо против Шпаније и Француске, две најбоље европске екипе. Ништа лакши ривали нас не очекују ни у групи Б са којом укрштамо у другој фази шампионата. Има још доста времена до почетка Светског купа, а најважније је да до тада будемо спремни и здрави. После тога све зависи од главних глумаца који на терену о свему одлучују", изјавио је Ђорђевић.

Поред Ђорђевића, КСС на жребу у Барселони још су представљали потпредседник Дејан Бодирога, директор мушких репрезентативних селекција Драган Тарлаћ и генерални секретар Андрија Клеут.

 

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару