Читај ми!

Тимски дух доноси тријумф

Кошаркаши Партизана ослабљени улазе у нови дуел Групе Ф Топ 16 фазе Евролиге. Меч против Локомотиве Кубањ долази у незгодно време, ипак, колективном игром, уз помоћ навијача, тим може до тријумфа над Русима. Меч се игра у петак од 20.45 у Београдској арени.

Локомотива Кубањ по други пут ове сезоне у Арени. Из првог дуела, против Звезде, изашли су као победници. Црно-бели се надају да имају снаге да зауставе Русе и стигну до важне победе. Снага је оно што ће им највише требати. Мало играча у ротацији мора да се надомести тимском игром и, како је изјавио тренер Вујошевић, колективним напором.

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је да његови играчи морају да колективним напором надокнаде изостанак појединих саиграча како би парирали Локомотиви Кубањ у Евролиги.

"На први поглед, не изгледа реално да добијемо Локомотиву, али публика препознаје огроман рад у тешким условима и да нам је потребна помоћ. Појединци ће морати да играју колективно и последица тога биће успех", рекао је Вујошевић новинарима у Београдској арени.

"Локомотива је веома озбиљан противник. Показали су велики квалитет када су прошле године освојили Еврокуп, а сада имају амбиције да се пласирају међу осам у Евролиги и имају квалитет за то", казао је тренер црно-белих.

Према Вујошевићевим речима, Партизан још није нашао замену за капитена Драгана Милосављевића, који је због тешке повреде колена завршио сезону.

"Наш моменат није оптималан, још нисмо надоместили повреду Милосављевића. Нисмо пронашли играча који би могао да компензује његов изостанак, а и ови остали нису успели борбеношћу да надокнаде то што је Гаги радио", рекао је он.

Локомотива други пут ове сезоне игра у Београду, пошто је у првој фази такмичења играла против Црвене звезде и победила са 87:84.

"Локомотива је већ показала да уме да добије на гостујућем терену, па чак и у Београду. Покушаћемо да се осветимо за тај пораз", рекао је он.

Тренер шампиона Србије рекао је да ће Миленко Тепић паузирати седам дана, а да ће Жофри Ловерњ бити у тиму.

"Ловерњ има проблема са жуљевима и то га омета - не може да тренира максималним интензитетом и да на утакимци игра максимално квалитетно. Биће у тиму и помоћи ће колико може, максимално. Тепић ће паузирати седам дана", рекао је он.

Вујошевић је оценио да се против њега водила "прљава кампања" после повреде Милосављевића.

"Схватам фрустрацију изазвану тиме што се у овој земљи која мења име, првак у кошарци не мења. У регионалној лиги смо шест пута прваци, у Евролиги смо стигли до 'фајнал-фора', производимо играче увек са малим буџетом и против ветра. Али сеирити над нечијом невољом - стварно је мизерно. Биће Партизана и када не буде Душка Вујошевића", рекао је он.

Кошаркаш Партизана Богдан Богдановић рекао је да очекује велику борбу против Локомотиве и да његова екипа не сме да се преда.

"Очекујем велики 'фајт' против Локомотиве иако смо оштећени, али не треба да се осврћемо на кикс против МЗТ-а (у Јадранској лиги) већ да гледамо напред. Не смемо да се предајемо ни у једној утакмици, не можемо да претимо већ морамо да видимо где смо и да се доказујемо", рекао је он.

Богдановић је одиграо само прво полувреме утакмице против МЗТ-а, пошто га је Вујошевић због недисциплине одстранио из тима.

"Није ми било добро, моја је грешка што сам дискутовао и тако се завршило", кратко је рекао Богдановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару