Читај ми!

Пораз рањеног Партизана

Партизан поражен у последњој утакмици 18. кола АБА лиге на домаћем терену од екипе МЗТ резултатом 73:66. Богдановић на полувремену остао у свлачионици, Тепић се повредио у последњој деоници игре.

Десеткован повредама, без Богдана Богдановића у другом полувремену, уз повреду Миленка Тепића у последњој четвртини, Партизан је изгубио од скопског МЗТ-а у последњем мечу 18. кола Јадранске лиге у "Пиониру" са  73:66 (13:14, 18:20, 21:18, 21:14).

Црно-бели су неочекивано претрпели пети пораз у регионалном такмичењу, док је македонски представник забележио осму победу.

Повредама десетковани Партизан боље је отворио меч и чинило се да ће рутински до успеха. Скопљанци су, међутим, консолидовали редове у наставку, Богдановић је на полувремену остао у свлачионици и дуел је ушао у неизвесну завршницу.

Да је на помолу изненађење било је јасно када је у преломним тренуцима ван паркета морао Миленко Тепић због повреде задње ложе, три минута пре краја сусрета.

Шутерски изузетно расположени гости искористили су слабости у противничком тиму, а одлучујуће поене за заслужен тријумф постигли су Дејвис и Лучић.

До неочекиваног успеха у Пиониру тим МЗТ-а предводили су Гечевски са 19, Синовец са 12 и Лучић са 11 поена, док су у Партизану најефикаснији били Кинси са 16 и Мусли са 13.

Тренер кошаркаша МЗТ-а Зоран Мартич оценио је да његова екипа у последње време игра добро и додао да је срећан због победе над Партизаном у Јадранској лиги.

"Мислим да је сваком кошаркашу ужитак да игра у 'Пиониру' против Партизана, а још је лепше када се победи. Играмо добро у последње време, а ова победа је мелем на рану због последњих пораза. Могу само да честитам својим играчима. Сва гостовања су тешка, али против свих можемо да играмо, а који ће исход бити на крају, то се не зна", рекао је Мартич новинарима после меча.

Кошаркаш скопске екипе Стефан Синовец казао је да је екипа веровала да може да дође до победе над Партизаном у Пиониру.

"Спремили смо утакмицу доибро, играли концентрисано све време и знали да можемо да их изненадимо због њиховог умора. Мислим да смо по квалитету међу прве четири екипе у Јадранској лиги", рекао је Синовец.

Овим поразом Партизана највише је профитирала Црвена звезда, која сада има две победе више од највећег ривала, који се налази на деоби другог места регионалног такмичења са Цедевитом. Обе екипе имају скор од 13 победа и пет пораза.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару