Пирс победио свој Бостон, Вориорси бољи од Портланда

У наставку НБА лиге Бруклин је савладао Бостон са 85:79 и остварио 10. победу у последњих 11 утакмица. Феникс на госtовању победио Кливленд преокретом у трећој четвртини 90:99. Кошаркаши Голден Стејта победили су Портланд са 103:88 и прекинули низ од два пораза. Далас на свом терену савладао Детроит са 116:106, Њујорк је савладао Лос Анђелес Лејкерсе са 110:103 и забележио другу узастопну победу.

Победа Бруклина, или пораз Бостона, свеједно, неће се памтити колико податак да је Пол Пирс, после 1.274 утакмице у НБА лиги, први пут у каријери био члан гостујућег тима у Бостон Гардену.

Он и Кевин Гарнет прошлог јуна "преселили" су се из Бостона у Бруклин и разумљиво је што су дочекани овацијама у дворани. Обојица су били у стартној постави Бруклина и обојица постигли по шест поена што, свакако, није битније утицало на исход меча. Јесте, међутим, на емоције свих присутних и због тога је и резултат остао у другом плану.

"Ово је најтежа утакмица који сам икада морао да одиграм. Било је теже од сваке седме утакмице у финалу. Било ми је тешко да се концентришем", рекао је Пирс.

У екипи Бостона, која је претрпела 17. пораз у последњих 20 утакмица, Брендон Бас био је најефикаснији са 17 поена, а Режон Рондо додао је 13 поена, осам скокова и осам асистенција.

Феникс на госковању победио Кливленд преокретом у трећој четвртини 90:99.

Серијом 40:9, односно уз свега шест поена примљених за 12 минута кошарке у трећој четвртини, Феникс Санси су потенцијалну катастрофу претворили у убедљиву победу у Кливленду.

Маркиф Морис одиграо је сјајну утакмицу са 27 поена и 15 скокова, све то са клупе. И други крилни центар тима из Аризоне, Ченинг Фрај, био је користан - 16 поена, док је Горан Драгић меч завршио са 15 поена и седам асистенција.

Ол-стар стартер из Кливленда, Кајри Ирвинг, заустављен је на 24 поена и девет асистенција, док је новајлија у тиму, бивши ас Чикаго Булса Луол Денг, стигао до 18 поена и десет асистенција.

Кошаркаши Голден Стејта победили су Портланд са 103:88 и прекинули низ од два пораза. Стивен Кари предводио је Вориорсе до победе са 38 поена, осам скокова и седам асистенција. Дејвид Ли и Клеј Томпсон додали су по 17 поена, а Ли је имао и 12 скокова. Српски кошаркаш Немања Недовић није улазио у игру.

У екипи Портланда најефикаснији је био Весли Метјуз са 21 поеном, а Демјан Лилард додао је 16 поена и четири асистенције.

Кошаркаши Даласа победили су на свом терену Детроит са 116:106 и нанели му четврти узастопни пораз. У победничком тиму најефикаснији је био Дирк Новицки са 28 поена, Хосе Калдерон додао је 17, Девин Херис 14 поена и седам асистенција, а Винс Картер 13 поена.

У екипи Детроита најбољи су били Брендон Џенингс са 26 и Џош Смит са 25 поена.

Денвер је победио Сакраменто са 125:117 и остварио другу узастопну победу, док је други тријумф у низу уписао и Њу Орлеанс, у утакмици против Орланда, коју је добио са 100:92.

Њујорк је савладао Лос Анђелес Лејкерсе са 110:103 и забележио другу узастопну победу.

Резултати:

Бостон - Бруклин 79:85

Кливленд - Финикс 90:99

Њу Орлеанс - Орландо 100:82

Далас - Детроит 116:106

Голден Стејт - Портланд 103:88

Сакраменто - Денвер 117:125

Мајами - Сан Антонио 113:101 и

Њујорк - Л.А. Лејкерс 110:103

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару