Извињење за срамоту на тајм-ауту

Стефан Бирчевић и Никола Калинић, али и председник крагујевачког Радничког Иван Грујин, извинили су се навијачима и јавности због непримереног сукоба двојице кошаркаша током тајм-аута на мечу трећег кола "Ласт 32" фазе Еврокупа у Стразбуру.

Председник Кошаркашког клуба Раднички из Крагујевца Иван Грујин рекао је да управа неће толерисати срамотно понашање репрезентативаца Србије Стефана Бирчевића и Николе Калинића.

Бирчевић и Калинић имали су жесток вербални сукоб на последњем тајм-ауту на мечу трећег кола "Ласт 32" Еврокупа, који је Раднички изгубио у Стразбуру са 80:76.

"Понашање на последњем тајм-ауту било је срамотно, како за Раднички, тако и за српску кошарку. Управа неће толерисати такво понашање наших репрезентативаца. Из Стразбура се не враћамо кући, већ нас очекује Љубљана, али још пре доласка у Крагујевац сагледаћемо све чињенице, одредићемо се и формално - биће санкционисани. Жао нам је што смо послали ружну слику о Радничком, тако и засенили добре кошаркашке партије. Изменићемо то у будућем периоду. Сада нам је најбитнији меч са Олимпијом", рекао је Грујин.

Кошаркаши су одмах после меча превазишли размирице и извинили се један другоме, али и јавности.

"Адреналин је учинио своје, изгубио сам контролу и понео се непримерено и за капитена, и уопште за кошаркаша који представља Крагујевац, али и Србију. Жао ми је, 'изгорео' сам у превеликој жељи за победом. Извињавам се саиграчу који је 'гинуо', Николи Калинићу, потпуно га разумем јер је једнако срчан. Упућујем посебно извињење гледаоцима који су нас пратили, Крагујевчанима и свима осталима који су били уз нас", рекао је Бирчевић за клупски сајт.

"Желим само да упутим јавно извињење саиграчима, пре свега Стефану Бирчевићу, као и стручном штабу, али и свима који су, нажалост, све то гледали. Ово понашање не приличи спортистима и професионалцима, али сви знамо да се у жару борбе такве ствари десе, тешко их је спречити. Свеједно, то није оправдање, и још једном се извињавам. Надам се да ће нам публика опростити и да ће нас подржати следеће среде против Стразбура", поручио је Калинић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару