Читај ми!

Богдановић: Фенер, прекретница сезоне

Пред црно-белима је ново искушење у Топ 16 фази Евролиге дуел са „поносом Израела“ у Тел Авиву. Јунак тријумфа над ЦСКА Богдан Богдановић најављује да екипа иде на победу, као и у сваком мечу. "Тимски дух је на највишем нивоу, а играчи су сватили колико вреде након победе над Фенербахчеом", додао је Богдановић. Меч Макабија и Партизана игра се у четвртак са почетком у 20.05 часова.

Кошаркаш Партизана Богдан Богдановић рекао је да је победа у Истанбулу против Фенербахчеа прошлог месеца помогла тиму да схвати да може да се носи са најјачим екипама у Евролиги.

"Све је у тимском духу и атмосфери у екипи, то утиче на наше игре. Постоје моменти када самопоуздање расте, у тим тренуцима обично кажем "машина се упали", тада лимити не постоје и све изгледа много лакше. Откад смо победили Фенербахче у Истанбулу, играмо боље у Евролиги и Јадранској лиги. Морали смо да добијемо тај меч, успели смо и преокренули сезону на евросцени", рекао је Богдановић за сајт Евролиге.

Богдановић је недавно са 27 поена био јунак Партизанове победе (73:72) над московским ЦСКА у Топ 16 фази Евролиге.

"Осећај је био неописив, посебно када се утакмица завршила. Не постоје речи које би описале како сам се осећао. Током меча био сам сконцентрисан на дешавања на терену и моја добра игра не би значила ништа да нисмо победили. Кинзи нас је водио против Фенербахчеа, ја против ЦСКА, Ловерњ и Милосављевић су имали добре партије, али кошарка је тимски спорт. Када једног крене, он вуче друге до победе", нагласио је Богдановић.

Он је додао да му је тешко пао убедљив пораз (88:46) од Московљана пре два месеца у Русији.

"Није било лако вратити се после тог пораза, то је за мене било понижење. На мечу се повредио Лео Вестерман, пали смо психички и само смо желели да се утакмица заврши. Претходно смо против ЦСКА играли у Пиониру и такође изгубили. Веровали смо да можемо да победимо, никада нисмо губили наду. Ухватили смо ритам у последњој четвртини и победили", казао је он.

На питање новинара како је успео да за тако кратко време направи велики напредак у игри, Богдановић је рекао: "Тим и тренер имају значајан утицај на мој напредак. Радио сам напорно покушавајући да достигнем одређни ниво и надам се да ћу бити још бољи. Најважније је самопоуздање, а када цео тим поседује то, лакше долазимо до победа", поручио је Богдановић.

Богдановић се осврну и на играње пред више од 20.000 навијача у Арени.
"Арена се разликује од Пионира, који је наш дом. Хала је мања, звучнија и навијачи се лакше синхронизују током навијања. Ипак, Арена је много већа, може да прими више људи и феноменално је играти у таквом амбијенту. Имамо добру конекцију са њима, тачно знају када треба да појачају, подигну атмосферу и дају нам енергију, као и да изврше притисак на противника", рекао је Богдановић.

Кошаркаши Партизана у четвртак од 20.05 сати играју меч четвртог кола Топ 16 фазе Евролиге против Макабија у Тел Авиву.

"Кључ тог меча биће агресивна одбрана и енергија. Макаби игра добро, кандидат је за фајнал-фор Евролиге, али даћемо све од себе да направимо изненађење, јер увек верујемо у победу", закључио је Богдановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару