Читај ми!

Звезда поражена на "руском фронту"

Нижњи Новгород - Црвена звезда 86:75 (крај). Кошаркаши Црвене звезде изгубили од Нижњег Новгорода, после слабе игре у другом полувремену. Лук Бебит најефикаснији на мечу са 25 поена, Нелсон предводио црвено-беле са 22. Наредни меч у Еврокупу Звезда игра против грчког Паниониоса.

Мало је недостајало да Црвена звезда у Русији направи подвиг и забележи другу победу у оквиру Еврокупа, али су црвено-бели, захваљујући лошој игри у другом полувремену, поражени од екипе Нижњег Новгорода са 86:75.

Звезда је већи део сусрета била равноправни ривал са Новгородом, а у неколико наврата је чак имала и предност. Лош период игре црвено-белих у последњој четвртини био је довољан искусној руској екипи да забележи и други тријумф у групи Л Еврокупа.

Први део игре протекао је у изједначеној игри, да би домаћи тим у наставку, највише захваљујући одличном шуту за три поена, стигао до изузетно битне победе.

Лук Бебит био је незаустављив, нарочито у првом полувремену, па је меч завршио са 25 постигнутих поена. Одличне помагаче имао је у Панину (20 поена) и Антонову (17 поена).

Демаркус Нелсон је предводио црвено-бели тим са 22 постигнута поена, Раденовић је додао 14, а Џенкинс 11.

Следећи меч Звезда игра у Пиониру против Паниониоса 22. јануара, а противник ће бити грчки Паниониос, који је у прва два кола забележио два пораза.

Радоњић: Нисмо имали потребан ниво енергије

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да није задовољан како је његова екипа играла одбрану и да је недостајала енергија у поразу од екипе Нижњег Новгорода у Еврокупу.

"Одбрана није била на задовољавајућем нивоу. Надали смо се да ћемо после солидне игре у првих 20 минута бити у могућности да у наставку подигнемо ниво агресивности, али то се нажалост није догодило. Нисмо имали потребан ниво енергије како бисмо савладали веома квалитетну екипу Нижњег", рекао је Радоњић после утакмице у Новгороду.

"Нижњи је показао да поседује велики квалитет. То је одличан тим, веома добро укомпонован са сјајним појединцима. И пре доласка у Русију знали смо да нас очекује веома снажан ривал и тежак меч и то се обистинило", казао је тренер црвено-белих. Према његовим речима, противнички кошаркаши су били веома
расположени за игру.

"Били су веома расположени и пружили су веома добру игру. Њихови високи играчи су нам задали доста проблема у шуту споља, а имали су и висок проценат реализације за три поена", навео је Радоњић.

Овако је протекао меч у Русији:

18.17 - Сада су већ пречести прекршаји на обе стране, извођачи слободних бацања прецизни. Бебит постиже свој 25 поена, узвраћа Нелсон. Звезда не користи последњи напад на мечу, а Томпсон поентира у последњој секунди поставља коначан резултат - 86:75.

18.12 - Звезда до поена стиже са линије слободних бацања. Антонов погађа нову тројку за убедљиву предност руског тима. Раденовић се накупио поена са линије за слободна бацања, али прецизни су и Руси. Нелсон погађа за три поена - 80:69.

18.07 - Невероватна грешка младог Тејића, Нижњи Новгород везује брза четири поена, први пут на мечу има више од десет поена предности. Раденовић прецизан са линије слободних бацања, али Бебит постиже нову тројку - 74:62.

18.00 - Поени Катића отварају последњу деоницу, Панин узвраћа тројком. Чврсте одбране играју се у последњем периоду, Џенкинс погађа два слободна бацања, али на сти начин узвраћа Панин - 67:60.

17.53 - Сада се буди и Блажич, док руски тим игра очајно у нападу. Ипак, Звезда дозвољава Нижњем Новгороду да нађе ритам. Панин погађа уз фаул, али Симоновић узвраћа и поставља коначан резултат после три четвртине - 62:56.

17.47 - Звезда нема решења за игру руског тима у нападу, па после поена Бебита и Томпсона Радоњић тражи нови тајм-аут. Симоновић напокон погађа тројку, Драгићевић једном прецизан са линије слободних бацања - 57:52.

17.42 - Звезда лоше улази у наставак игре, погађа и Коробков уз фаул. Нелсон прекида серију руског тима. Ипак, Коробков погађа тројку и користи чињеницу да га чува Бобан Марјановић. Сада погађа Драгићевић уз фаул, Звезда се враћа - 51:46.

17.36 - Почело друго полувреме у Русији. Далеком тројком Антонова, после два минута игре у трећој четвртини, домаћи тим стиже до предности. Прецизан је и Рочести, Нижњи Новогород води са 45:42.

Полувреме: Бебит је најефикаснији играч на мечу са 18 поена, Демаркус Нелсон постигао је 13. Звезда доминира под кошем, има седам скокова више од ривала (25:18), али је Нижњи постигао три тројке више (7:4).  

17.19 - Одлично игра Звезда у овим тренуцима, Руси са линије слободних бацања секу серију црвено-белих. Прецизан је Катић, али и Бебит. Бебит је незаустављив, погађа још једну тројку (укупно 18 поена) и поставља коначан резултат првог полувремена - 40:42.

17.15 - Звезда је у серији, после поена Раденовића и Џенкинса, тренер руског тима тражи тајм-аут. Нови поени Џенкинса, а онда и закуцавање Нелсона у контри, црвено-бели праве серију 14:0 - резултат је 33:40.

17.10 - Антонов погађа нову тројку, Радоњић тражи први тајм-аут на мечу. Нелсон још једном враћа Звезду у игру. Бебит погађа нову тројку, али истом мером узвраћа Џенкинс. Сада и Раденовић погађа тројку - 33:32.

17.05 - Џенкинс прекида серију ривала. Црвено-бели лошије граде свој кош, па противник улази у серију офанзивних скокова, али нема поена. Катић је сада успешан, али Звезда лоше игра одбрану у другој деоници. Бебит сигуран са линије слободних бацања - 27:24.

17.02 - Панин постиже прве поене у првој четвртини. Катић прави велике проблеме високим играчима Нижњег Новгорода, али тешко долази до поена. Антонов погађа уз фаул, руски тим води 25:20.

16.57 - Нова тројка за руски тим, али Нелсон погађа уз фаул. Катић у последњим тренуцима прве четвртине погађа за два и доноси Звезди изједначење пред улазак у другу деоницу - 20:20.

16.53 - Нова тројка Бебита, на другој страни сигуран је Катић под кошем. Екипе сада улазе у серију постигнутих тројки, Нелсон не дозвољава руском тиму да се "одлепи" - 17:16.

16.48 - Прву тројку за Звезду постиже Тадија Драгићевић, а онда и Марјановић везује три поена, црвено-бели воде. Бебит сада везује пет поена за руску екипу, нерешено је 11:11.

16.42 - Почео меч у Русији. Први поен на мечу постиже Лазић, са линије слободних бацања. Коробков узвраћа на другој страни. Серија поена на обе стране, а онда и два нереализована напада - 6:3.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару