Читај ми!

Вујошевић: Дирнут сам пажњом!

"Дирнут сам бригом и пажњом већине људи из разних сфера деловања", рекао Душко Вујошевић после 15 дана проведених на лечењу због проблема са бубрезима. "Неки ефекти јачања организма се виде, али не зна се да ли ћу за шест месеци морати на дијализу, или за шест година на трансплантацију бубрега", каже трофејни стратег Партизана.

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић каже да је дирнут бригом људи за његово здравље.

"Дирнут сам бригом и пажњом већине људи из разних сфера деловања. Неки су ми нудили бубрег, али било је и удараца у бубреге, посебно од оних који су се питали да ли би Партизан био бољи да је Дуле на клупи уместо Гашића", рекао је Вујошевић на конференцији за новинаре у хали Пинир.

Вујошевић се вратио на клупу црно-белих после 15 дана проведених на лечењу због проблема са бубрезима.

"Болујем од дијабетеса и због тога имам проблеме са бубрезима. Неки ефекти повећане дисциплине и јачања организма се виде, али не зна се да ли ћу за шест месеци морати на дијализу или за шест година на трансплантацију. Мој професионални ангажман зависи од моје посвећености дијети. Волим кошарку и овај посао, трудићу се да све буде у најбољем могућем реду", рекао је Вујошевић.

Он је додао да је задовољан резултатима играча и стручног штаба у претходном периоду.

"Веома сам задовољан играма, ангажовањем тима и резултатима. Због тога дугујем захвалност стручном штабу и играчима који су надокнадили мој недостатак", рекао је Вујошевић новинарима у хали Пионир.

Вујошевић ће после краће паузе поново водити тим на мечу 16. кола Јадранске лиге против Крке, који је на програму сутра од 19.30 у хали Пионир.

Он није водио Партизан против Реал Мадрида и Бајерна из Минхена у Евролиги. Партизан је поражен у оба меча, али је према Вујошевићевом мишљењу у Минхену одиграо веома добру утакмицу.

"Задовољан сам борбеношћу и игром тима. Они су сами направили веома изгледну ситуацију и нису је материјализовали до краја. Пуно би значило да је добијена та утакмица. Мислим да је у другом полувремену дозвољена агресивна игра Бајрну, да Партизану то није било допуштено и да је то један од разлога промене резултата", казао је Вујошевић.

Он је подсетио на све проблеме који су пратили црно-беле, од блокирања рачуна до повреда кључних играча и поновио да је пласман у Топ 16 фазу Евролиге велики успех.

"Чини ми се да, из позиције неког ко је то гледао са стране, кад су у питању Партизан и његове игре у Евролиги, да се свесно пренебегава чињеница да је Партизан ове сезоне имао јако пуно проблема. Чини ми се да се свесно прелази преко свих тих чињеница", казао је Вујошевић.

Он је онда упитао играча Миленка Тепића с ким је све Партизан у групи у Топ 16 фази, а кад је добио одговор, рекао је:

"За све важи - с ким си онакав си. Не знам што не би важило и за нас. Изборили смо се за Топ 16 фазу и заслужили смо да будемо у том елитном друштву. Од проблема не правимо некакав алиби. Морамо да будемо свесни да смо далеко од тога да смо фаворити и да је Партизан већ направио велики успех, што је успех и за српску кошарку".

Он је додао и да публика то разуме и да зато долази у великом броју на утакмице и позвао их да и даље помажу младој екипи.

"Ми смо урадили пуно ове године и надам се да ће још бити добрих утакмица и резултата", рекао је тренер Партизана.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару