Читај ми!

Гашић: Лош скок, Пешић: Добра одбрана у наставку

После прокоцканих 14 поена предности и пораза од Бајерна у Минхену (71:65), помоћни тренер Партизана Велимир Гашић оценио је да је победника одлучила слабија игра у другом делу и сјајан скок домаће екипе.

Након пораза од Бајерна, помоћни тренер црно-белих Велимир Гашић истакао је да узрок пораза била немоћ у скоку.

"Била је ово добра утакмица. Мој тим је у првом полувремену у великој мери извршавао задатке које смо поставили пред утакмицу. То се рефлектовало на предност на полувремену. Имали смо лошу реакцију у другом полувремену на њихову грубу игру. То је у доброј мери донело до тога да је Бајерн корак по корак дошао до преокрета и на крају до победе", рекао је Гашић.

Он је посебно нагласио офанзивни скок играча Бајерна као разлог пораза његове екипе.

"Оно што није било добро је заграђивање у рекету. Бајерн је имао 20 офанзивних скокова, само Томпсон је имао пет, тиме не могу да задовољан. Уз то десио се пад конценцтрације у тренутку када нисмо испунили бонус, а дозволили смо им да убаце две тројке", нагласио је Гашић и наставио:

"Честитам мојим играчима на борби, али за овакву утакмицу то није довољно. Ово је најмлађи тим у Евролиги. Играчи су од по 18, 19 година. Ово је велико искуство. Наставићемо да коригујемо ствари које нису добре како бисмо наредне утакмице дочекали што спремнији", закључио је Велимир Гашић.

Тренер домаће екипе, прослављени српски стручњак Светислав Пешић, био је задовољан игром и победом свог тима и похвалио пожртвовање својих играча.

"Ако победите утакмицу како што смо ми то урадили, против тима какав је Олимпијакос или неки такав тим у самом врху, то није изненадјење. Али када победите екипу која има главну одлику у борби, то заслужује сваку похвалу. Било је ту ужасних одлука у нападу и одбрани, али смо на крају имали самопоуздања и искористили смо наше шансе", рекао је Пешић новинарима у Минхену.

Он је рекао да се утакмица окренула у корист његов тима тек кад је побољшана игра у одбрани.

"Када најбољи играч тима, (Богдан) Богдановић убаци 16 поена у првом полувремену, тешко је да можемо да парирамо. У наставку смо то поправили. Имали смо самопоуздање и нисмо заборавили да играмо у нашој дворани. Наравно, ако не можете да погодите три поена не можете да победите, али ипак главни разлог је тимска одбрана на Богдановићу у другом полувремену и скок", рекао је Пешић и додао ''није фан Партизана, али имам велики респект према Партизану и њиховом концепту".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару