Читај ми!

Победа Бајерна, Партизан испустио велику прилику

Бајерн - Партизан 71:65 (крај). Кошаркаши Партизана поражени у Минхену, иако су у једном тренутку имали и 13 поена предности. Црно-бели пропустили велику прилику да забележе победу на гостовању, несхватљив пад у игри српског шампиона. Богдановић најефикаснији са 24 поена.

Ако сте некада чули за фразу "победили сами себе", она најбоље осликава шта су кошаркаши Партизана урадили у Минхену. Бајерн је савладао српског шампиона са 71:65, иако су црно-бели водили током већег дела сусрета, а у једном тренутку у другом полувремену имали и 13 поена предности.

Црно-бели тако после два одиграна меча имају два пораза, а могло је да буде много другачије. Одлично прво полувреме Богдана Богдановића и сјајна партија Таренса Кинзија у трећој четвртини на крају су били недовољни да се Партизан са гостовања врати са победом у џепу.

Несхватљиво лоша игра црно-белих крајем треће и током целе четврте четвртине оставили су српског шампиона без победе у топ 16 фази Евролиге, што у великој мери отежава пласман међу осам најбољих екипа на континенту.

Бајерн је надскакао екипу Партизана, као ретко који ривал (47:39), а чак 20 офанзивних скокова немачке екипе јасно показују ко је више желео победу у овом мечу. Бајерн је одлично користио високе играче Брајанта и Томпсона, за које центри црно-белих нису имали решења, а када је у наставку прорадио и шут за три поена, победа је била надомак руке.

Шта рећи о игри Партизана, осим - од сјаја до беде. Одлично прво полувреме, офанзивно и дефанзивно, Кинзијева симултанка у првој половини треће четвртине, а онда страховит пад до краја меча. Оно што можда и највише боли армију навијача црно-белих је летаргична игра и недостатак жеље за победом, која може бити велики проблем за младу црно-белу екипу у наставку сезоне.

Најефикаснији поједнинац меча био је Богдан Богдановић са 24 поена (16 у првом полувремену), док је Кинзи додао 20. На другој страни, Брајант је постигао 16, Томпсон 15, а Дилејни 12 поена.

Треба истаћи да је меч у Минхену пратио велики број навијача Партизана, који су током целог меча бодрили своје миљенике, али ни то није помогло Гашићевим момцима да забележе победу.

Следећи меч у Евролиги Партизан игра наредног петка, када ће гост у Комбанк арени бити московски ЦСКА.

Овако је протекао меч у Минхену:

22.07 - Милосављевић промашује дугу двојку, напад за Бајерн. Немачки тим не користи последњи напад, али ни Таренс Кинзи не погађа тројку, утакмица је завршена победом Бајерна - 71:65.

21.54 - Поново Богдан Богдановић покреће екипу Партизана. Томпсон постиже нове поене, али Богдановић узвраћа тројком. Брајант готово да не промашује у другом полувремену меча. Хајко Шафарцик погађа нову тројку и, чини се, решава питање победника - 71:65, последњи минут.

21.47 - Партизан је у кризи, Дилејни погађа за вођство Бајерна. Техничка грешка Светислава Пешића помаже црно-белима да прекину серију Бајерна, али Партизан и даље у нападу изгледа катастрофално. Нова тројка немачке екипе која води 64:60.

21.42 - Први поен у последњој четвртини постиже Богдановић са линије слободних бацања. Идбихи на другој страни погађа за Бајерн, али узвраћа Богдановић. Поново је прецизан Идбихи, а онда и тројку Дилејни, нерешено је - 59:59.

21.35 - Серија поена са линије слободних бацања са обе стране, Партизан чува предност. Ипак, Шафарцик погађа нову тројку, Бајерн је на минус пет. Ловерњ погађа оба бацања, али Дилејни тројком поставља коначан резултат после три четвртине - 52:56.

21.28 - Брајанту се прикључује и Томпсон, Бајерн покушава да ухвати прикључак. Брајант постиже нове поене, тајм-аут тражи Велимир Гашић. Ипак, Брајант наставља своју серију, Бајерн је смањио разлику на испод десет поена предности - 44:52.

21.24 - Брајант постиже прве поене за Бајерн у трећој четвртини, после четири минута игре. Кинзи наставља своју серију, опет је прецизан и Брајант. Нов погодак Кинзија, овога пута уз фаул, Партизан има велику предност - 38:51.

21.15 - Почело друго полувреме у Минхену, први напад за црно-беле не користи Кинзи. После два и по минута игре, црно-бели постижу прве поене у наставку, прецизан је Кинзи. Партизанов Американац је у серији, нови тајм-аут за Бајерн - 34:46.

Полувреме: Богдан Богдановић је без сумње главна полуга црно-белих: 16 поена и четири асистенције, уз шут за три 4/6. Ловерњ је додао девет, Кинзи осам поена. На другој страни, Томпсон је са 11 поена једини расположен у немачкој екипи. Партизан шутира тројке 5/9, Бајерн катастрофалних 3/17.

20.55 - Хајко Шафарцик тројком држи Бајерн у игри, али Богдановић узвраћа истом мером. Закуцава Томпсон, али Богдановић је назаустављив, погађа нову тројку. Кошаркаши Бајерна су непрецизни, па црно-бели имају секунд за последњи напад, који је неуспешан. Полувреме: 34:42.

20.51 - Томпсон је већ сакупио девет поена, али поново је Ловерњ прецизан под кошем. Нов погодак Богдановића са полудистанце (десет поена), Пешић је приморан да затражи тајм-аут - 29:36.

20.49 - Ново затишје у игри црно-белих, Бајерн поене постиже углавном са линије слободних бацања. Ловерњ прекида пост поенима под самим кошем, узвраћа на другој страни Дилејни. Лепо погодак Богдановића - 27:32.

20.43 - Бенцинг постиже прве поене за Бајерн у другој четвртини, са линије слободних бацања. Лепо закуцавање услија, али Штајгер узвраћа тројком. Нови поени Кинзија, Траутман погађа једно бацање - 23:28. 

20.39 - Другу четвртину поенима отвара Ђорђе Гагић. Партизан је у серији, погађа и Кинзи после офанзивног скока, па црно-бли имају солидну залиху - 17:24.

20.34 - Хаман је половичан са линије слободних бацања, али Идбихи погађа са полудистанце. Гагић погађа једно бацање, али Богдановић постиже тројку из угла и поставља коначан резултат прве четвртине - 17:20 за црно-беле.

20.27 - Томпсон постиже поене уз фаул, Богдановић узвраћа тројком. Таренс Кинзи улази у игру и везује четири поена, па црно-бели стижу до првог вођства на мечу - 14:16.

20.23 - Враћају се црно-бели у живот, везују четири поена. После неколико неуспешних акција на обе стране, Ловерњ погађа уз фаул и Партизан стиже до изједначења - 9:9.

20.17 - Почео меч у Минхену, први напад за немачки тим. Прве поене на мечу закуцавањем постиже Дион Томпсон, Ловерњ узвраћа тројком. Лош почетак Партизана, тројком Штајгера Бајерн одлази на 9:3.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару