Читај ми!

Звезда у Русији без беле заставе

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић изјавио да ће његова екипа покушати да одигра добар меч и као гост да победи руску Локомотиву у Евролиги. "Они јесу фаворити, али ни ми нисмо без шанси за тријумф", истиче Радоњић.

Пред пут у Краснодар на меч Евролиге са Локомотивом Кубањ, тренер црвено-белих Дејан Радоњић рекао је да ће његов тим играти на победу иако улога фаворита припада домаћину.

"Локомотива је показала оно што се пред почетак Евролиге предвиђало. Из четвртог шешира су дошли у групу и подигли квалитет групе која је најизједначенија и најтежа од свих осталих. Њихов тим је састављен од искусних играча са евролигашким искуством, али ми ћемо покушати да одиграмо добар меч и, уколико нам се пружи шанса, да је искористимо", рекао је Радоњић на конференцији за новинаре у Београду.

Кошаркаши Црвене звезде у петак од 17 сати играју у Краснодару меч против Локомотиве у оквиру шестог кола Евролиге. У првом колу црвено-бели су од Руса изгубили у Београдској арени.

"Друга рунда је изузетно битна. Тих пет мечева биће изузетно искуство и биће значајни за наше играче. Наша шанса (за пролаз међу 16 најбољих екипа) јесу мале, али покушаћемо да побољшамо ту позицију", рекао је Радоњић.

Тренер црвено-белих рекао је да је атмосфера у екипи, после четири узастопне победе, веома добра, да је порасло самопоуздање, као и да екипа нема проблема са повредама.

"У добром расположењу одлазимо и надам се да ћемо то приказати и на терену. Изгледамо много боље, самопоуздање нам је високо, надам се да ћемо бити и бољи... У сваки меч улазимо са истом идејом, без обзира на то ко је противник, па тако и сада, без обзира на то што је Локомотива квалитетнија и што игра на свом терену", рекао је Радоњић.

Он је додао и да екипи много значе утакмице у Евролиги и да је искуство које играчи у тим сусретима стичу непроцењиво.

Млади кошаркаш Црвене звезде Лука Митровић рекао је да је Локомотива фаворит, али да ће он и његови саиграчи покушати да наставе низ победа.

"Ми након четири везане победе идемо на пут у победничком ритму. Очекује нас дуел са одличним противником који је практично обезбедио пласман у Топ 16. Велики су фаворити, али ми сигурно идемо без беле заставе и ако нам се укаже прилика за победу, надам се да ћемо је искористити", рекао је Митровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару