Евролига казнила и Партизан

Дисциплински судија Евролиге казнио је Партизан са 7.000 евра због убацивања на терен тврдих предмета на мечу против Фенербахчеа у четвртом колу. Уколико се инциденти ове врсте понове, Евролига најављује оштрије казне.

Дисциплински судија Евролиге казнио је кошаркашки клуб Партизан са 7.000 евра због убацивања тврдих предмета на терен на утакмици у четвртом кола против Фенербахчеа.

Меч је одигран у хали Пионир 8. новембра, а судије су у званичном записнику по завршетку утакмице навеле да су навијачи домаћег тима у неколико наврата на терен убацивали новчиће и упаљаче.

"У трећој четвртини тренеру домаћег тима досуђена је друга техничка грешка, а након тог тренутка утакмица је била прекинута на око 90 секунди, јер је много предмета било убачено на терен од стране гледалаца, упаљачи, новчићи, папири, пластичне флаше са водом", наводи се на сајту Партизана.

Евролига је узела у обзир све претходне прекршаје клуба и најавила да ће црно-бели бити кажњени једном или више утакмица без присуства публике уколико се слични инциденти понове.

"Због евентуалних будућих прекршаја ове врсте клуб може изгубити поене на табели, играти пред празним трибинама или бити привремено дисквалификован из даљег такмичења, а новчана казна након поновљеног и најмањег прекршају може бити и до 100.000 евра".

Партизан апелује на публику да се суздржи од оваквог понашања, јер би евентуална суспензија дворане или дисквалификација из такмичења нанела немерљиву штету клубу.

"Убацивање новчића, упаљача или било чега другог на терен неће донети ништа добро клубу, већ ће допринети новим новчаним казнама, а може потенцијално довести и до дисквалификације. Зато још једном молимо наше навијаче, нашу верну публику да на свим наредним утакмицама буде примерна, да не убацује апсолутно ништа на терен, већ да подржи црно-беле само гласом, длановима и несебичном енергијом коју деценијама размењујемо, јер је то једина права и исправна подршка свом клубу", поручили су из Партизана.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару