Читај ми!

Пекмен није имао среће, Индијана гази редом

Девет утакмица одиграно је у ноћи између понедељка и уторка у НБА лиги. Лос Анђелес Клиперси победили су Минесоту са 109:107, гости су у последњим тренуцима имали чак три покушаја да изборе продужетак, али су Мартин, Пековић и Лав промашили. Једина екипа која је забележила све победе од почетка сезоне и даље је Индијана, која је савладала Мемфис са 85:79. Суперстар Чикага Дерик Роуз поново повређен.

Мало је недостајало, само неколико секунди и нешто среће, па да Никола Пековић буде јунак овог кола НБА лиге.

Црногорски репрезентативац Никола Пековић још једном је одиграо одлично, забележивши 25 поена, уз 10 скокова и једну асистенцију, а у последњим секундама меча промашио је шут за изједначење и продужетак.

Три секунде пре краја утакмице, поред Пековића, и Кевин Мартин, најбољи стрелац са 30 поена, покушао је да Минесоти донесе продужетак, али ни он није успео.

Најбољи у победничкој екипи био је Блејк Грифин, који је убацио 25 поена.

У осмој овосезонској победи у редовима Индијане најефикаснији је био Пол Џорџ са 23 поена, док је Ленс Стивенсон забележио трипл-дабл учинак са 13 поена, 12 асистенција и 11 скокова. У екипи Мемфиса најбољи је био Пау Гасол, који је убацио 15 поена.

Тако је Индијана добила пети меч у седам дана поставши седма екипа од 2000. која је почела сезону са осам победа без пораза.

За разлику од Индијане чији је учинак и даље стопроцентан, Јута је остала на нули. Тим из Солт Лејк Ситија доживео је и осми пораз од старта шампионата, а њихов "џелат" јутрос је био Денвер, који је "џезере" савладао са 100:81.

Кошаркаши Бостона су и други пут за четири дана победили Орландо, овога пута са 120:105. Бостон је до новог тријумфа предводио Ејвери Бредли са 24 поена, док је у пораженој екипи Никола Вучевић постигао 15 поена, уз 10 скокова и четири асистенције.

Хјустон је после чак два продужетка савладао Торонто са 110:104. Најефикаснији у редовима Рокетса био је Џереми Лин са 31 поеном, док Торонту није помогло ни 37 поена Рудија Греја.

Кошаркаши Чикага савладали су Кливленд са 96:81, у утакмици у којој су у редовима Булса чак петорица кошаркаша имала двоцифрени учинак. Најбољи је био Бузер са 17 поена, док је Дерик Роуз убацио 16.

Роуз, који је пропустио прошлу сезону због повреде, прошле ноћи је доживео нову повреду, али, како је рекао после меча, реч је само о мањем истегнућу мишића.

Резултати утакмица:

Индијана - Мемфис 95:79
Филаделфија - Сан Антонио 85:109
Шарлот - Атланта 94:103
Бостон - Орландо 120:105
Чикаго - Кливленд 96:81
Хјустон - Торонто 110:104
Јута - Денвер 81:100
Портланд - Детроит 109:103
Л. А. Клиперс - Минесота 109:107

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару