Читај ми!

Фенер прејак за црно-беле

Партизан - Фенербахче 78:88 (крај). Жељко Обрадовић и преискусна екипа Фенербахчеа однели победу из Пионира. Велика борба младог тима Партизана против јаког противника, али и судијског критеријума. Вујошевић искључен у трећој четвртини због друге техничке грешке.

Кошаркаши Партизана изгубили су у фантастичној атмосфери београдског Пионира од екипе турског Фенербахчеа са 88:78 (13:17, 17:21, 30:19, 28:21), у утакмици 4. кола А групе Евролиге.

То је трећи пораз црно-белих у досадашњем делу такмичења, док је Фенербахче учврстио вођство на табели четвртом победом заредом.

Одлино је одиграо млади тим Партизана већи део утакмице против много искуснијег ривала. Црно-бели су већи део утакмице имали и предност, али су боља игра турског тима у наставку, као и неколико спорних судијских одлука, одлучили победника.

Тренер српског шампиона Душко Вујошевић искључен је у трећој четвртини због друге техничке грешке, реагујући на блго речено чудан судијски критеријум.

Мали пад у игри црно-белих Фенербахче је искористио на најбољи могући начин и захваљујући одличном шуту са дистанце стигао до, на крају се испоставило, убедљиве победе.

Без обзира на пораз, треба похвалити храбру игру младог тима црно-белих, која је још једном показала да има велики потенцијал и да може равноправно да се носи са на папиру много јачим и скупљим европским екипама.

Публика у Пиониру још једном је великим аплаузима поздравила тренера гостију Жељка Обрадовића, али је и звиждуцима дочекала некадашњег кошаркаша Црвене звезде Немању Бјелицу.

Утакмица је одиграна пред око 7.000 гледалаца у хали Пионир, а судили су Мигел Перез (Шпанија), Сергеј Зашчук (Украјина) и Јанис Фуфис (Грчка).

ПАРТИЗАН: Ловерњ 20, Вестерман 13, Дало 2, Милутинов 8, Милосављевић 6, Богдановић 6, Гагић 3, Мусли 2, Шалић, Андрић, Кинзи 18, Безбрадица.

ФЕНЕРБАХЧЕ: Мекејлеб 14, Онан, Бјелица 12, Ермис, Махмутоглу, Клејза 2, Видмар 8, Жорић 5, Сипахи 10, Бирсен, Богдановић 28, Прелџић 11.

Партизан у 5. колу А групе следеће недеље игра на гостујућем терену против московског ЦСКА.

Обрадовић: Хвала навијачима, ово је мој клуб и мој град!

Тренер Фенербахчеа Жељко Обрадовић рекао је да је Партизан вечерас у Београду био агресивнији и ангажованији од његове екипе у првом полувремену, али да су његови кошаркаши у наставку играли неупоредиво боље.

"Партизан је у првом полувремену играо агресивно у скоку и одбрани, а ми нисмо могли да одговоримо. Били су бржи и ангажованији. Рекао сам својим играчима да без обзира што их публика носи, морали смо да нађемо начин да преокренемо и играмо храбрије. Било ту негативних ствари, али очигледно да смо у другом играли неупредиво боље", рекао је Обрадовић новинарима после утакмице у хали Пионир.

Обрадовић је посебно истакао игру 18-годишњег плејмејкера Кенана Сипахија.

"Дете има 18 година, а кошарку игра као да има 30. Био је најхрабирији и најпаметнији на терену", навео је Обрадовић.

Бивши тренер Партизана је захвалио навијачима Партизана јер су га поздравили у Хали Пионир.

"За мене је то много важно, ово је мој клуб и град. Осећам се чудно, али када почне утакмица мораш да радиш посао јер те неко плаћа", истакао је Обрадовић.

Овако је тeкaо меч у Пиониру:

22.35 - Није небитна ни кош разлика, али сада се распуцао и Мекејлеб, који постиже тројку на истеку напада. Мусли губи лопту у нападу црно-белих, све је готово, Партизан - Фенербахче 78:88.

22.31 - Партизан постиже поене са линије слободних бацања, Фенер одлично користи пресинг црно-белих и долази до лаких поена. Богдановић погађа тројку преко руке и, чини се, решава меч. Погађатројку и Кинси, али премало времена је остало, Фенер води 85:78.

22.28 - Нема Партизан решење у нападу. Погађа Прелџић, а онда и Кинси са дистанце. Црно-бели покушавају удвајањем на спољним играчима да освоје лопту, али преискусна је екипа Фенера, која води 78:67.

22.24 - Не успева Партизан да ухвати прикључак, неспортску личну грешку прави Богдан Богдановић. Прелџић сигуран са линије слободних бацања, погађа и Видмар, Фенербахче одлази на плус 11 - 63:74.

22.21 - Милосављевић сигуран са линије слободних бацања, али потом прави фаул у нападу. Казна стиже у виду тројке Бојана Богдановића, Фенер има најубедљивију предност на мечу - 61:68.

22.16 - Прве поене у последњој деоници постиже Прелџић закуцавањем. Акробатски поен Кинсија, чини се уз фаул, али Партизан опет прилази на минус три - 59:62. Дуга, дуга тројка Прелџића, Фенер на плус шест - 59:65.

22.12 - Тројка Бојана Богдановића, Фенер иде на плус пет. Ловерњ погађа два слободна бацања, а КИнси не успева да погоди тројку у последњој секунди треће четвртине. Пред улазак у последњу деоницу Фенербахче води 57:60.

22.06 - Тројка Вестермана, али и Бојана Богдановића, резултат у егалу. Милутинов погађа једно бацање, Бјелица постиже тројку. Закуцава Ловерњ и подиже Пионир на ноге. Жорић постиже поене из офанзивног скока, Фенер води - 55:57.

22.03 - Четири везана слободна бацања Фенера, који поново прилази на минус један. Вестерман погађа са полудистанце. Погађа под кошем Партизана Жорић, уз сумњив фаул Ловерња. Жорић сигуран са линије слободних бацања, нерешено је 49:49.

21.59 - Милутинов погађа најзад за Партизан, уз фаул, а техничку грешку добија и Линас Клеиза. Чудан, чудан меч у Пиониру. Распламнсала се игра, Партизан, чини се, излауи из кризе. Поени Милосављевића - 47:42.

21.52 - Невоља за Партизан. Вујошевић добија и другу техничку грешку на мечу, самим тим искључен је са утакмице. Фенербахче опасно прети и прилази на пола коша заостатка. Судије свирају нов сумњив фаул против Партизана, па нову техничку грешку и тако враћају Фенер у живот.

21.47 - Друго полувреме у Пиониру почиње нападом Партизана, неуспешним. Непрецизан је и Прелџић на другој страни. Погађа Кинси са линије слободних бацања - 40:30. Са друге стране прецизан је Богдановић за три, а онда и Прелџић - 40:35.

21.33 - Полувремена на још два меча Евролиге у групи А: Барселона - ЦСКА 35:40 и Нантер - Будивељник 51:23. 

21.29 - Кинси постиже дугу двојку, Обрадовић тражи тајм-аут. Поново добра одбрана Партизана, Милутинов фаулиран у последњој секунди полувремена. Ипак, судије не дозвољавају два слободна бацања, сматрају да је истекло време - 38:30 (полувреме).

21.24 - Криза у нападу, када је Партизан у питању. Фенер стиже на минус два. Поново серију гостију прекида Ловерњ. Тројку постиже Богдановић, одмах се лакше дише - 36:28. Хрват Богдановић сигуран са линије слободних бацања.

21.19 - Фенер без решења за Партизанову одбрану. Неспортска лична Прелџића, црно-бели први пут на мечу имају више од 11 поена предности - 30:19. На другој страни узвраћа Бјелица тројком. Поени Мекејлеба у контри, Вујошевић тражи тајм-аут - 30:24.

21.12 - Фенер у мини-серији 4:0, коју прекида Ловерњ поенима из рекета. После неколико напада без коша, закуцава Милутинов уз фаул Жорића. Нови поени Ловерња, Партизан на плус девет - 28:19.

21.09 - Друга четвртина почиње поенима Кинсија уз фаул, на другој страни прецизан је Клеиза. Поени Муслија под самим кошем, Партизан има плус седам - 22:15.

21.04 - Фенер је слаб са линије слободних бацања, па поготком Далоа у последњој секунди прве четвртине, Партизан на први одмор одлази са четири поена предности - 17:13. 

20.59 - Пет везаних поена црно-белих, прво тројка Вестермана, па улаз Богдановића, Партизан поново води. Вестерман сигуран са линије слободних бацања, плус три за домаћина - 15:12.

20.57 - Изузетно мали број поена у првој четвртини. Нови поени Ловерња, црно-бели поново воде. У листу стрелаца уписује се и Бо Мекејлеб, некадашњи кошаркаш Партизана. Још један кош Мекејлеба, уз фаул Милосављевића - 8:12.

20.49 - Поене за госте постиже Видмар, али узвраћа Милосављевић на другој страни. Црно-бели одржавају почетну предност, али техничку грешку већ на почетку меча добија Вујошевић. Бојан Богдановић постиже тројку за госте, који први пут на мечу воде - 7:6.

20.46 - Почео меч у Пиониру. Први напад за госте, добра одбрана Партизана. Мусли промашује зицер, али црно-бели поново одлични у одбрани. Прве поене на мечу постиже Жо Ловерњ, сјајно закуцавање у контранападу.

20.40 - Као и обично, Жељко Обрадовић на представљању екипа добио велики аплауз од Партизанових навијача. 

20.36 - Мање од десет минута остало је до почетка меча између Партизана и Фенербахчеа. Атмосфера у Пиониру фантастична, у госте долази Жељко Обрадовић.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару