Читај ми!

Вујошевић: Имамо право на наду!

Душко Вујошевић изјавио да његова екипа има право да се нада победи, иако игра против фаворизованог противника, екипе Фенербахчеа. Кинси вечерас почиње да тренира, тренинзима се вратио Лео Вестерман, а Богдан Богдановић има мањих здравствених проблема. Богдановић: Пружићемо максимум!

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је да је Фенербахче фаворит у предстојећој утакмици у Евролиги, али да његова екипа има право на наду.

"Не треба објашњавати о каквом клубу се ради, од каквих је играча направљена турска екипа и ко је њен тренер. Фенербахче је велики фаворит, али с друге стране, ако пружимо максимум и са великом мотивацијом уђемо у меч, предвођени публиком која ће направити кошаркашку атмосферу, можемо да се надамо", рекао је Вујошевић на конференцији за новинаре у хали Пионир.

"Нада је реална ствар. Док има наде има и могућности", додао је он.

Вујошевић је рекао да ће вечерас почети да тренира Теренс Кинси, да се тренинзима вратио Лео Вестерман, а да Богдан Богдановић има мањих здравствених проблема.

Фенербахче, за који је Вујошевић рекао да је фаворит за пласман на "фајналфор", први је на табели Групе А са све три победе, док је Партизан на трећем месту, у групи екипа са по једном победом и два пораза.

"У групи су сви јаки, а неки су нешто јачи и у те екипе спада Фенербахче. Нема олакшавајућих околности, они су јак противник, а ми ћемо дати све од себе због самопоштовања, својих снова и амбиција, због публике која нас воли и коју ми волимо. Ко напорно ради, тај се тешко предаје", рекао је Вујошевић.

Турску екипу са клупе предводи најтрофејнији европски тренер, бивши тренер Партизана Жељко Обрадовић, што ће, како је рекао Вујошевић, утакмици дати посебну ноту.

"Он је најтрофејнији европски тренер, поникао је у клубу. Имамо посебан однос са њим, Партизан је поносан на њега. Добри смо пријатељи, али, када утакмица почне све се заборавља, свако се труди да уради што је могуће боље свој посао. Жељку је стало до успеха и он ће то пренети на екипу, која је састављена од играча који могу да играју на више позиција. Он то зна да искористи", рекао је Вујошевић.

Упитан да прокоментарише пораз Црвене звезде од Панатинаикоса прошле недеље, после продужетка, иако су црвено-бели имали 15 поена предности на полувремену, Вујошевић је рекао да београдски клуб заслужује честитке и да не треба кривити тренера за пораз.

"Тренер је део тима и има део заслуга за добре резултате, као што сноси део кривице за пораз. Звезда је у том мечу демонстрирала моћ, играчку и тимску, публика је навијала у трансу, а једна лопта је одлучивала победника. Мислим да сам ја губио утакмицу и када је екипа имала и више од 15 разлике. Тежак је тренерски посао, није поштено тренере карактерисати као искључиве кривце", рекао је он.

"Гледајући Звезду од пре три године, у много су бољој финансијској ситуацији од нас, пуна је хала. Људи из куба заслужују много више честитки него критика. А да желим да добијају утакмице - не желим", додао је Вујошевић.

Кошаркаш Партизана Богдан Богдановић рекао је да његова екипа може до доброг резултата само ако пружи максимум.

"Очекује нас велика утакмица и велико искуство за нас. Имају врхунске играче на свим позицијама. Не можемо да обећамо ништа, већ да ћемо да пружимо максимум, јер само тако можемо да постигнемо резултат", рекао је Богдановић.

Меч између Паартизана и Фенербахчеа на програму је у петак од 20.45 у хали Пионир.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару