Звезда преживела Љубљану

Кошаркаши Црвене звезде славили су против Олимпије резултатом 62:61 (9:12, 19:21, 17:16, 17:12). Победу београдском тиму, пет секунди пре краја врло неизвесног меча, донео Чарлс Џенкинс.

Кошаркаши Црвене звезде победили су у Љубљани Олимпију са 62:61 (9:12, 19:21, 17:16, 17:12) у четвртом колу Јадранске лиге.

Звезда је до победе дошла у самој завршници меча, а током већег дела је губила. Ово је црвено-белима трећа победа у шампионату, док је Олимпија остала на последњем месту, без иједне победе.

Најефикаснији у победничком тиму био је Блејк Шилб са 16 поена, али је Бобан Марјановић био најкориснији, са 15 поена и 15 скокова.

Олимпију је предводио Деивидас Гаилијус са 20 поена.

Звезда је у Љубљану отишла после евролигашког пораза у четвртак, док је Олимпија желела да прекине серију пораза. Љубљанчани су били близу успеха, али су црвено-бели до тријумфа дошли погоцима Чарлса Џенинса у завршници меча.

Оба тима су много грешила, али је Звезда боље почела меч и стекла рано вођство. Олимпија је изједначила средином друге деонице, а онда повела и задржала вођство, које је на полувремену износило 33:28.

Олимпија је наставила да игра добро и у другом полувремену, а највише вођство било је 49:41 крајем треће деонице. Звезда је почетком последње деонице изједначила, да би зелени повратили вођство, које су држали скоро до краја меча.

У игри "поен за поен", Звезда је два минута пре краја меча први пут повела у другом полувремену, када је Шилб дао кош за 60:59. Небојша Јоксимовић је са пенала повратио предност Олимпији, да би Џенкинс пет секунди пре краја донео минималну предност свом тиму.

Напад Олимпије повео је Јоксимовић, који је пренео лопту, додао је Кодију Огастусу, а он је промашио тројку за победу.

Изморила нас је Евролига

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је после меча да се код његове екипе осетио умор због наступа у Евролиги, али да су Београђани на крају одиграли паметно и заслужено освојили бодове.

"Били смо психички и физички исцрпљени после пораза у првом колу Евролиге. Нисмо били потпуно спремни за ову ситуацију. Имамо одређене проблеме које морамо да решавамо у ходу. Вечерас смо у завршници одиграли паметно, имали смо већу концентрацију од Олимпије и то је одлучило. Домаћин је одиграо вероватно најбољи меч у досадашњем току сезоне", истакао је Радоњић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару