Читај ми!

Звезда моћна у Лакташима за прву победу

Кошаркаши Црвене звезде забележили су прву победу у сезони, пошто су убедљивом игром и сјајном одбраном тријумфовали против Игокее у Лакташима са 72:52. Најефикаснији у редовима црвено-белих били су Нелсон са 14 и Шилб са 12 поена, док је код домаћина једини расположен био Јоровић са 17 кошева.

Црвено-бели моћни у Лакташима, Игокеа је побеђена са 20 поена разлике - 72:52. Чврста одбрана била је кључ прве пободе у сезони. Најефикаснији Американци - Нелсон са 14 и Шилб са 12 поена.

Гости из Београда су после почетне предности Игокее од 3:2, у потпуности преузели контролу над утакмицом и серијом од 15:4, стигли до високе предности (17:7). До краја меча не да је нису нису испустили, већ су је само повећавали.

Екипа са Малог Калемегдана домаћем тиму дозволила је да за првих 10 минута постигне само седам поена и упише чак девет изгубљених лопти, а одсуство повређеног Рашка Катића готово да се није ни приметило.

И у наставку Звезда је држала висок ниво у одбрани свог коша и била добра у нападу. Домаћи "игоси" нису имали одговор на тако агресивну Звезду.

И у другом полувремену црвено-бели су доминирали. Они су немилосрдно пунили кош противника, док с друге стране, њихов као да је био "закључан" за домаће кошаркаше. Дословно. Јер како другачије објаснити податак да је Игокеа успела за 40 минута да погоди само осам пута за два поена из чак 32 покушаја!

Уз то, имали су и 19 изгубљених лопти и чини се да је разлика и пристојна ако се игра моћног противника узме у обзир. Једино у чему су били добри јесте шут за три поена - 8 од 22.

Пошто је Звезда из минута у минут повећавала вођство, тренер Радоњић у игру је увео све расположиве играче, укључујући и младе дебитанте у сениорској конкуренцији - Марка Тејића и Душана Ристића, који је успео и да се упише у стрелце.

Најефикаснији у екипи Звезде били су Нелсон са 14, Шилб са 12, Марјановић са 11 и Џенкинс са 10 поена, док су Јоровић са 17 и Бакић са 8 поена предњачили у домаћем тиму.

Звезда у суботу дебитује пред својим навијачима. У Пионир стиже непоражени Раднички из Крагујевца, док Игокеа иде у госте Мега Визури.

Радоњић задовољан одбраном, не и нападом

Након прве победе у Јадранској лиги, тренер црвено-белих био је задовољан одбраном својих пулена.

"Ово је био један квалитетан меч, за разлику од оног против Широког. Контролисали смо игру, морали смо да будемо максимално концентрисани и изузетно сам задовољан приказаним. У одбрани смо добро играли и то ме радује, али треба још да радимо, поготово у нападу", рекао је Радоњић.

Радоњић је рекао да је свестан улоге фаворита у регионалном такмичењу и додао да се нада бољим партијама свог тима кад се буду уиграли.

"Јесмо један од фаворита за висок пласман у такмичењу. Свестан сам тога, пре свега јер је екипа много квалитетнија него претходне сезоне. Сада на почетку шампионата имамо тежак распоред, па тако немамо времена за славље, морамо да се окренемо наредном мечу са Радничким. Надам се да ћемо одиграти квалитетну одбрану, пошто су они показали да су изузетно квалитетни. Надам се да ћемо бити све бољи и бољи како првенство буде одмицало", истакао је стратег Звезде. 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару