Читај ми!

Партизан убедљив против Меге

Без већих проблема Партизан је у Пиониру савладао младу екипу Мега Визуре са 88:65 у другом колу регионалне АБА лиге. Најбољи играч домаћина био је Вестерман са 23 поена, док је на другој страни блистао Радовић са 26 кошева.

Кошаркаши Партизана лако су победили Мега Визуру са 88:65 у 2. колу АБА лиге и остварили другу победу у сезони, док је дебитант у регионалном такмичењу убележио други неуспех.

Београдски црно-бели су одлично отворили меч и захваљујући чврстој одбрани стекли велику предност, али је Мега у завршници прве четвртине колико-толико успела да успостави равнотежу када је на терену била нешто виша постава. Ипак играчи Партизана на почетку другог периода били беспрекорни у шуту, посебно за три поена, и брзо су стили до 14 поена предности.

После "шутерског тренинга" у другој четвртини, први поени у трећем периоду виђени су тек после три минута игре а то је било спектакуларно закуцавање Дангубића преко Ловерња. Мега Визуру је у како-тако животу држао Немања Радовић, али он није био довољан ни да макар успори домаћина који је полако повећавао предност и коначно пробио разлику од 20 поена.

Црно-бели су поменуту разлику без проблема сачували до краја и славили другу победу у новој сезони.

Вестерман је предводио црно-беле до победе са 23 поена (4/5 за два, 5/5 за три, седам асистенција), Мусли је додао 13 поена, Кинси 11, а по 10 су постигли Ловерњ и Милосављевић. У пораженом тиму је одличан био Радовић са 26 поена, док је Миљеновић постигао 10 кошева.

Вујошевић: Задовољан сам игром, свестан сам осцилација

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је после победе његових играча над Мега Визуром у Јадранској лиги да је задовољан тренутном игром, као и да је разумљиво да у овом периоду има осцилација у игри.

"У принципу задовољан сам стартом Јадранске лиге, па и овом утакмицом. Наравно, почетак је сезоне и нема се 40 пуних минута, има осцилација због различитог квалитета играча и недовољне уиграности, можда и тежине тренинга који нису дозирани баш у односу на предстојећу утакмицу, већ на све што нас чека", рекао је Вујошевић после меча.

Вујошевић је оценио да гостујућа екипа пуна потенцијала. "Мега Визура је млада екипа која први пут игра у овом такмичењу, имају потенцијал, ту су и двојица играча из репрезентације. Мени су се највише свидели Немања Радовић и Немања Дангубић, али и они имају потенцијал да одиграју боље него што су то урадили у појединим моментима", казао је стратег црно-белих.

Вујошевић је захвалио публици на подршци, на, како је рекао, "часовима љубави", и додао да екипа нема много времена за славље.

"Окрећемо се следећим утакмицама, немамо пуно времена за припреме. Крка је наш следећи противник. Надам се да ћемо и на гостовању (у Словенији) показати да имамо прави карактер", рекао је Вујошевић.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару