Читај ми!

Раднички лако са Цибоном, Звезда поражена у "Пецари"

Црвена звезда поражена у Широком Бријегу (80:79), где није тријумфовала још од 2007. године. Крагујевачки Раднички у Загребу, лакше него што се очекивало, савладао Цибону (82:66). Партизан и Мега Визура своје мечеве у регионалној лиги играју у недељу.

Кошаркаши крагујевачког Радничког победом у Загребу против Цибоне почели су нову сезону у Јадранској лиги, док Црвена звезда и после шест година није успела да забележи победу у Широком Бријегу.

Звезда је поражена од Широког са 80:79 (13:17, 25:18, 20:20, 22:24), а најбољи у редовима београдског тима били су Блејк Шилб и Демаркус Нелсон са 12 поена.

Црвено-бели су последњи пут победили у Широком Бријегу 20. октобра 2007. године, а ни данас нису упели да упишу победу.

Звезда је боље почела меч, повела је, пре свега поенима Бранка Лазића, са 10:2. Београдски клуб чувао је предност од два до седам поена све до три минута пре краја друге деонице, када је Широки успео да изједначи резултат (24:24).

Широки је на велики одмор отишао с три поена предности, а исту предност имао је и на почетку последњег дела игре.

Последња четвртина била је веома неизвесна. Капитен Марко Симоновић је погодио за три поена, а био је прецизан и Демаркус Неслон, тако да је Звезда серијом од 10:0 поново повела (60:58).

Борис Бараћ и Домагој Бошњак били су одлични у редовима Широког у тим тренутцима, преузели су ствари у своје руке, тако да је домаћа екипа минут и по пре краја стекла великих пет поена предности.

Последњи минут меча обележила су слободна бацања, али кошаркаши Звезде нису до краја успели да преокрену резултат и тријумфују.

Раднички је победио Цибону у Загребу са 82:66 (22:15, 21:13, 23:27, 16:11).

Најефикаснији у Радничком био је Муфтау Јару са 19 поена, док је Сава Лешић убацио 14. У домаћој екипи најбољи је био Дарио Шарић са 17 поена.

Од самог почетка меча Раднички је био у предности, а из мунута у минут је та предност расла, па је екипа Мирослава Николића у осмом минуту имала и 15 поена предности (22:7). До краја прве четвртине Цибона је серијом 7:0 смањила ту предност.

Крагујевчани су добром игром наставили и у другој деоници, а поенима Душана Млађана и Марка Мариновића, Раднички је на половини четврине имао и 20 поена предности.

Раднички је двоцифрену предност одржвао до три минута пре краја треће четвртине, када је Цибона смањила заостатак на девет поена.

Ипак, загребачки клуб до краја меча није успео да угрози предност Радничког, који је без већих проблема привео меч крају и уписао прву победу у новој сезони регионалног такмичења.

У мечевима у којима нису играли српски клубови постигнути су следећи резултати:

Крка - Будућност 60:57

Задар - Солнок 71:67

Јуче: МЗТ - Олимпија 79:60

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару