Вујошевић: Публиком против "осветника"

"Игокеа је квалитетан и добро огранизован клуб, који ће у сезону ући са осветничком енергијом", рекао Душко Вујошевић пред дуел Партизана и Игокее у Јадранској лиги. "Уз максимално ангажовање играча и подршку публике, уз синергију која се прави на паркету Пионира", можемо до победе, каже Вујошевић.

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић очекује тешку утакмицу против Игокее, која ће са "осветничком енергијом" ући у овогодишње такмичење у Јадранској лиги, али верује у победу своје екипе.

"Игокеа је прошлу сезону завршила на првом месту регуларног дела, за шта смо се сви жестоко борили, јер је требало да води у Евролигу. Прва утакмица има додатно оптерећење и специфичну тежину. Игокеа је квалитетан и добро огранизован клуб, који ће у сезону ући са осветничком енергијом, мислећи да је закинута", рекао је Вујошевић на конференцији за новинаре у Београду.

Кошаркаши Партизана у недељу од 17 сати у хали Пионир играју против Игокее, утакмицу првог кола Јадранске лиге. Партизан је прошле сезоне освојио титулу, а Игокеа је учешће на "фајналфору" завршила у полуфиналу, поразом од Партизана.

Клуб из Лакташа је регуларни део прошле сезоне завршио на првом месту на табели, што му је омогућавало да се директно пласира у Евролигу, али је управа Јадранске лиге одлучила да у елитно такмичење иду финалисти "фајналфора" - Партизан и Црвена звезда.

"Они желе да покажу да добри резултати из прошле сезоне нису само моменат и желе да и у наредним годинама задрже низ добрих резултата. Имају промене у саставу, али задржали су квалитет, играју специфичну кошарку, са комбинованом одбраном из које иду контранапади и тако компликују живот противнику. Биће тешка утакмица", рекао је Вујошевић.

Тренер српског шампиона оценио је да је ове сезоне Јадранска лига квалитетнија од претходне и да може да се мери са најбољим европским лигама. Додао је да се много екипа појачало ове сезоне, али и да очекује изненађења.

"Ове сезоне су у лиги три српска клуба, што говори о квалитету српске кошарке. Црвена звезда има оправдано велике амбиције, Цибона је у бољем статусу него прошле сезоне, Цедевита је направила добар тим, иако прошле сезоне није оправдала буџет. Имамо и ми своје амбиције, које су увек исте. Нема слабог противника, биће изненађења, али не знам ко ће то бити, јер ће бити изненађење", рекао је Вујошевић кроз осмех.

Тренер Партизана додао је да је за велики број утакмица у лиги потребан фонд играча који то могу да издрже, али да је "једина исправна филозофија да је увек најважнија следећа утакмица, јер се на тај начин са сигурношћу може прећи дуг пут".

Вујошевић је рекао да за утакмицу, поред Дависа Бертанса, неће бити спреман центар Никола Милутинов, који је почео да тренира, али се још није довољно опоравио од упале тетиве.

"Нисмо у идеалном стању. Милутинов је млад, али је важан део машине. Играчи који су били са репрезентацијом нису са нама одиграли ниједну припремну утакмицу, а то су важна три играча, Ђорђе Гагић, Богдан Богдановић и Жофри Ловерњ", рекао је он.

"Уз максимално ангажовање свих играча и подршку публике, уз синергију која се прави на паркету Пионира, упркос свим отежавајућим околностима и мотивисаном и квалитетном противнику - верујем да ћемо славити", додао је Вујошевић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару