Зашто се помаже само Звезди и Партизану?

Тренер крагујевачког Радничког Мирослав Николић незадовољан што "држава не помаже његовом клубу као Партизану и Црвеној Звезди". И ми представљамо Србију. Уз јаку регионалну лигу, и ми се такмичимо у Европи. Премијер Дачић и вицепремијер Вучић, који се питају, су помогли Партизану и Звезди, а ми, наравно, не тражимо исту помоћ, већ знатно мањи део", рекао је Николић на представљању тима.

Тренер кошаркаша Радничког из Крагујевца Мирослав Николић изјавио је да му смета јер тај клуб, за разлику од Партизана и Црвене звезде, није добио помоћ државе.

"Никакву подршку државе немамо, иако и ми представљамо Србију. Уз јаку регионалну лигу, и ми се такмичимо у Европи. У Еврокупу смо, после Евролиге то је друго такмичење по значају. Искрено, смета ми што нам држава не помаже, конкретно премијер Дачић и вицепремијер Вучић, који се питају. Они су помогли Партизану и Звезди, а ми, наравно, не тражимо исту помоћ, већ знатно мањи део - да види народ да смо и ми представници Србије", рекао је Николић на представљању тима..

Он је додао да се нада да ће им држава изаћи у сусрет.

"Верујем да ће уочити да и Раднички излази на велику сцену као представник наше земље. Понављам упорно, није Србија само Београд, игра се кошарка, као и други спортови, и ван главног града. Јесу Партизан и Звезда институције, играју Евролигу - и свака част на томе. Увек сам био за то да наша два тима играју у том такмичењу, надам се да ће представљати нашу кошарку у што бољем светлу", поручио је Николић.

Тренер Радничког истакао је да је ово сезона за стабилизацију клуба и да је младом крагујевачком тиму место на средини табеле.

"Ово је млада екипа, много се разликује од прошле године. Тражићу од играча само да се боре и да буду концентрисани у свакој утакмици, а не могу сада да проценим које ћемо место заузети на крају. желим да наши млади играчи покажу сав свој таленат и кад оду одавде да Раднички буде њихова јака референца. Ми смо лансирали МВП играче у региону, после тога је њима било место у другим екипама, а нама остаје да поново "правимо" играче", рекао је Николић.

Раднички ће се први пут у историји клуба такмичити у Еврокупу, што је велика част за кошарку у Крагујевцу.

"Ово нам је прва година у Еврокупу, остварили смо жељу из 2009. године када смо оживели кошарку у Крагујевцу. Млада смо екипа и за Европу, па докле стигнемо. Не интересује нас ко нам је противник, а ја прижељкујем што атрактивније. Имамо момке који се 'пале' на јаке саставе, жељни су афирмације, а овде имају шансу за то. Волео бих да нам дођу јаке екипе, то привлачи и публику у Крагујевцу. Ако прођемо први круг, биће то велики успех. Наш приоритет је Јадранска лига, желимо ту да останемо, а одатле и поново обезбедимо Европу", закључио је Николић.

Први меч ове сезоне у регионалном такмичењу Раднички ће одиграти у суботу од 17 сати против Цибоне у Загребу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару