Радоњић o Евролиги: Верујем у домаћи терен

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да црвено-беле очекује изузетно тешка група у Евролиги, али да ће шансе његовог тима бити домаћи терен и подршка публике. Стратег црвено-белих задовољан урађеним у припремном периоду и прелазном року. Играчи одушевљени атмосфером у тиму и спремни да пруже свој максимум, нарочито новајлије.

Црвена звезда се враћа у Евролигу а тренер Дејан Радоњић верује у успешну сезону и снагу домаћег терена. Црвено-бели ће у најелитнијем европском такмичењу играти у Групи Д са Панатинаикосом, Макабијем, Лаборалом, Локомотивом и победником квалификација.

"У најјачој смо групи, из четвртог шешира смо добили најквалитетнијег противника, а очекујемо да и ривал из квалификација буде кавлитетан, остале три екипе су изузетно јаке и имају велике амбиције, али ћемо се трудити да остваримо што више победа, посебно ћемо шансу тражити на домаћем терену пред нашим навијачима", рекао је Радоњић на конференцији за медије у Београдској арениу окивру Евролига медија дана.

Радоњић је нагласио да га не плаши форма екипе у припремном периоду, где су црвено-бели забележили 12 победа у исто толико мечева.

"У завршној фази припрема смо урадили све што смо хтели, иако смо тек два дана комплетни и надам се да ћемо до почетка сезоне и утакмице са Широким бити спремни. Имамо тежак распоред, Јадранска лига је много квалитетнија него прошле године, али надам се да ћемо бити најбољи када буде најпотребније", рекао је Радоњић.

Звездин тренер је истакао да је задовољан играчким кадром и истакао да има поверење у садашњи састав, и додао да ће одлука о капитену тима за предстојећу сезону бити донета следеће недеље.

Репрезентативац Србије Рашко Катић рекао је да је задовољан атмосфером у тиму и да изузетно мотивисан долази на тренинге.

"Желео бих да будемо здрави и да радимо добро од почетка, да идемо корак по корак из меча у меч и видећемо где ће нас то довести", рекао је Катић.

Марко Симоновић истакао је да очекује да црвено-бели после Нове године почињу да подижу форму.

"Настављамо да радимо, ту сам од првог дана припрема, трудили смо се да одлично прихватимо нове играче. Ове године смо боље поднели припреме, имамо одличан учинак, али то не мора ништа да значи, морамо да идемо постепено да се дижемо као тим из утакмице у утакмицу", рекао је Симоновић.

Још један новајлија у тиму Дејана Радоњића, који ће играти на позицији бека, јесте Американац Чарлс Џенкинс.

"Овде сам месец и по дана, тренинзи су напорни, нека правила су другачија, али навикавам се. Приметио сам да се много инсистира на одбрани, мораћу да уложим више напора у том сегменту игре. Мислим да ће ситуација бити боља како сезона буде одмицала", рекао је Џенкинс.

Бивши кошаркаш Голден стејта и Филаделфије није желео да даје било каква обећања навијачима. "Мој посао је да изађем на терен, одиграм снажно, будем фокусиран на игру и разиграм саиграче. Сваки играч има своју улогу како би тим дошао до победе, радићу све што тренер буде тражио од мене", додао је Џенкинс, коме долазак у Црвену звезду представља прво искуство у Европи.

"Лепо, још се привикавам, свиђа ми се оно што сам до сада видео, не вуче ме носталгија за домовином и срећан сам што сам овде. Играчи ми помажу да се што боље привикнем", закључио је Џенкинс.

Нови кошаркаш Црвене звезде Словенац Јака Блажич рекао је данас да је свестан величине клуба у који је дошао и да ће учинити све да на најбољи начин замени доскорашњег капитена Игора Ракочевића.

"Играо сам против Ракочевића, то је изузетан кошаркаш, биће тешко, али даћу све од себе, прво у одбрани, а затим и у нападу, да колико је могуће надоместим његов изостанак. Свако од нас се труди да игра што више и помогне екипи, имамо подједнаке шансе да покажемо колико знамо, али тренер ће одлучити ко ће играти", рекао је Блажич.

Он је додао да су га саиграчи одлично дочекали. Осећам се супер, саиграчи су ме одлично примили и мислим да имамо довољно времена да се спремимо за стартну утакмицу против широког. Група у Евролиги је изузетно јака, то су све добре екипе. Надам се добрим утакмицама, како код куће тако и у гостима", рекао је Блажич.

Бивши првотимац Олимпије истако је да једва чека да заигра пред Звездиним навијачима.
"Играо сам против Звезде прошле године, осећао сам се супер и мислим да ће бити још боља атмосфера, посебно када будемо играли у Арени. Једва чекам да одиграм прву утакмицу пред њима", поручио је словеначки репрезентативац.  

Кошаркаши Звезде отварају сезону 5. октобра на гостовању против Широког на старту Јадранске лиге.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару