Саша нови селектор Србије?

Када је у питању избор новог селектора А тима, једино знамо да КСС инсистира на томе да тренер буде "млад". У овом тренутку, преносе домаћи медији, најближи ужареној клупи су Александар Ђорђевић и Саша Обрадовић.

Некадашњи плејмејкери наше репрезентације, Александар Ђорђевић и Саша Обрадовић, у медијима фигурирају као два можда и најозбиљнија кандидата за преузимање селекције Србије.

До сада је било назнака да би нови селектор требало да буде „неко млад", да расте заједно са националним тимом и да, у неку руку, постане његова персонификација.

Ђорђевић и Обрадовић свакако испуњавају овај први предуслов, а за „Спортски журнал" говоре о својим амбицијама.

"Мора неко други да одреди да ли бих уопште могао да будем селектор. Било би глупо да било ко од нас млађих тренера каже да му не прија што га спомињу као могућег селектора. У поређењу са свим великим именима која су водила репрезентацију, себе сматрам и даље младим тренером, наравно са много енергије и великом амбицијом. И као играч сам осећао велику част што сам у репрезентацији. Али постоје увек друге ствари, као што је мој уговор са Албом, који истиче на крају сезоне", истакао је Обрадовић.

Александар Ђорђевић истиче да је два пута био врло близу уласка у стручни штаб репрезентације, и то 2005. године након одласка Жељка Обрадовића и две године касније, када је требало да буде помоћник Зорану Моки Славнићу.

"Први пут нисам имао искуства, па не би било одговорно да сам прихватио место селектора, иако се изазова у животу никада нисам плашио, а камоли у кошарци. Верујем да све чега се прихватим радим најбоље, док ми неко не докаже супротно. Други пут нисам имао ни знања ни могућности да Олимпију напустим у припремном периоду", рекао је Ђорђевић.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару