Читај ми!

Звезда победила и Бајерн

Звезда сија у Француској. Изабраници тренера Дејана Радоњића наставили су са одличним играма и победама у припремном периоду. Након убедљиве победе над Нантеријем, црвено-бели су у другом колу турнира у Милузу савладали минхенски Бајерн резултатом 77:73 (26:22, 26:10, 11:12, 14:29) и тако коло пре краја обезбедили прво место.

Црвена звезда је поново добро почела меч, а као и у дуелу са Нантером на старту је доминирао Бобан Марјановић, који је био ефикасан у нападу и готово непрелазан у одбрани. Највеће вођство црвено-белих у првој деоници износило је седам поена (22:15), међутим на крају прве четвртине Звезда је имала само четири поена предности.

Црвена звезда је током првог полувремена имала мањих проблема са офанзивним скоком ривала, али када су решили тај проблем црвено-бели су успоставили доминацију на терену. У другој четвртини распуцао се Бранко Лазић, придружио му се и Шилб, Звезда је заиграла знатно јаче у одбрани па је на полувремену било 52:32 у корист црвено-белих.

Највеће вођство на овом мечу Звезда је имала после тројке Марка Симобића када је на семафору писало 66:44. Међутим, то убедљиво вођство као да је успавало Радоњићеве изабранике. Бајерн је полако топио предност Београђана, али је Звезда до краја меча успела да сачува вођство и заслужено упише још један тријумф.

Стрелци за Црвену звезду Телеком у овом мечу били су: Цветковић 3, Ребић, Митровић 2, Гудурић, Лазић 11, Ристић, Симоновић 4, Марјановић 17, Савовић 7, Нелсон 4, Џенкинс 11, Шилб 18.

У последњем колу турнира које је на програму у недељу од 18 сати црвено-бели одмериће снаге са шампионом Пољске Зеленом Гором, али тај меч неће имати такмичарски значај пошто је Звезда већ обезбедила победнички пехар.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару