Дерик Роуз, јачи него икад

Након опоравка после тешке повреде Дерик Роуз се враћа на паркет, по његовим речима, јачи него икада. Експлозивни плејмејкер Чикаго Булса тврди да је након опоравка повећао снагу, брзину, експлозивност и поправио шут. Ипак, оно што је рекао о себи, Роуз тек треба да докаже на паркету.

Што те не убије учини те јачим.  Ова изрека комотно би могла да се односи на плејмејкера Чикаго Булса Дерика Роуза чији ће повратак на паркет обележити нову НБА сезону.

Роуз је на самом почетку плеј офа у сезони 2011/12 покидао лигамент левог колена након чега је читава сезона за њега била готова. Због тежине повреде многи су помислили да је каријера овог сјајног кошаркаша готова. Иако се опоравио од повреде, тек ће ове сезоне популарни Ди-Роуз у пуној снази да се врати на паркет.

У интервјуу за часопис Slam Magazine Роуз најављује повратак на велика врата. Плеј Булса каже да је јачи, бржи, експлозивнији и прецизнији него пре повреде.

„Код мене је ствар што сам увек био некако јак, али стил игре ми је такав да сам увек користио финте да бих улетео под кош. Код мене у крају где сам играо у кошарку није било фаулова тако да сам навикао погађам кош из свих позиција. Ове године сам додао још више снаге, тако да ћу још снажније улетати у рекет и погађати" каже Роуз.

Кошаркаш Булса каже да је не само снажнији, већ и експлозивнији него ранијих година.

„Сматрам да сам много бржи и много експлозивнији него раније и мислим да ћу ове године проћи без оних многих досадних повреда. Покушаћу да их спречим истезањем и оним стварима које сам до сада занемаривао. Када тек стигнеш у НБА лигу, када си талентован кошаркаш, осећаш се снажно и не размишљаш о растезању и сличним стварима. Једноставно изађеш на паркет и занемариш све то. Али сада након шест година морам озбиљније пазим своје тело да бих спречио да дође до повреда", објашњава Роуз.

Осим снаге, брзине и експлозивности Роуз сматра да је побољшао и шут.

„Шут сам вежбао пуно, баш пуно, посебно током сезоне. Излазио сам на паркет пре утакмице и убацивао сам доста шутева. Сада када на то додате рад са теговима, шутирање на кош постаје лакше а самопоуздање расте. Уверен сам да ћу ове сезоне бити сјајан шутер", сматра Роуз.

Ову „аутоанализу" Дерик Роуз тек треба да потврди на паркету. У тренутку када се повредио Роуз је био један од најбољих играча лиге, док је у сезони 2010/11. проглашен за МВП играча. Уколико је оно што је рекао у интервјуу истинито, онда ће Чикаго Булси ове године заиста бити једни од главних кандидата за титулу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару