Вујошевић захваљује Вучићу

Душко Вујошевић захвалио је Александру Вучићу на помоћи приликом деблокаде рачуна и проналажења спонзора за наредну сезону. Ђиласов предлог о броју странаца у нашој лиги иде у корист Црвене звезде, тврди тренер Партизана.

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић захвалио је данас премијеру Србије Ивици Дачићу и првом потпредседнику Владе Александру Вучићу на помоћи приликом деблокаде рачуна и проналажења спонзора за наредну сезону.

"Ми смо добрим делом кривци за блокаду, али нисмо хтели да избегнемо плаћање и жао ми је што прошле године нисмо потписали репрограма дуга. Морамо да захвалимо Дачићу и Вучићу, који без обзира на то што је навијач Црвене звезде показује квалитетне карактеристике државног челника. Помогао је да се нађу спонзори, али нисмо добили никакве олакшице, иако су поједини медији писали другачије. Све камате банкама биће плаћене, то ће за нас бити огроман притисак и не знам како ћемо то плаћати", рекао је Вујошевић на конференцији за медије у дворани Пионир, уочи одласка на припремни турнир у Шпанију.

Он је додао да је ситуација са блокадом довела до тога да клуб "дише на шкрге" и да се касно ангажују играчи.

"После освајања Јадранске и домаће лиге, дан после завршене серије, стигла је блокада од стране пореске управе и трајала је три месеца. Сигурно да нам је то онемогућило неке ствари, али смо уз помоћ пријатеља клуба дошли у ситуацију да се одблокирамо. Прошле године смо играчима од 10 плата дали пет или шест, али њихов карактер и приврженост клубу нису им дозволили да раскину уговор. Лучић је нажалост отишао у Валенсију, али је пре тога тражио моју сагласности сагласност клуба. Било је још понуда, за Милосављевића од комшијског клуба, а за Богдановића се распитивао тренер Бајерна Пешић", навео је Вујошевић.

Тренер црно-белих истакао је да идеја председника КСС Драгана Ђиласа да у домаћој лиги играју четири странца плус двојица играча са двојним држављанством иде у корист Звезде и Бориса Савовића.

"То би било лоше за младе домаће играче. Сматрам да би тај статус требало да имају само играчи који играју за Србију", поручио је Вујошевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару