Важан је финиш сезоне

Кошаркаши Црвене звезде спремају се за нову сезону, свакако најзахтевнију у последњих 15 година. Црвено-бели посебно истичу да не желе да понове грешку из претходне године, када су у најбољој форми били усред првенства. Није битно играти најбоље на почетку, већ на крају сезоне, кад се одлучује о трофејима, рекао је тренер Дејан Радоњић.

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је веома задовољан досадашњим радом екипе на припремама и истакао да је важно како ће тим играти на крају сезоне, јер се тада освајају трофеји.

"Морам да истакнем да сам задовољан досадашњим припремама. Све што смо планирали спровели смо у дело. Концепт за који смо се определили показао је да има перспективу. Утакмице које смо одиграли послужиле су нам за уигравање и упознавање. Очекујем да наставимо да радимо као што је то било до сада", казао је Радоњић на конференцији за новинаре на Малом Калемегдану.

Он је навео да црвено-бели имају још довољно времена да спремни дочекају почетак сезоне.

"На старту имамо тежак распоред, што се поготово односи на два гостовања, у Широком Бријегу и против Игокее. Након тога нам долази меч са Локомотивом у Евролиги. Играчи који долазе после Европског првенства, Рашко Катић и Јака Блажич, верујем да ће се лако уклопити. Поготово то важи за Катића, који је и прошле сезоне био у тиму. Није битно играти најбоље на почетку, већ на крају сезоне, кад се одлучује о трофејима", истакао је Радоњић.

Радоњић је нагласио да тренутно не размишља о довођењу још једног центра.

"Досадашње утакмице су показале да имамо квалитетне младе играче и тренутно смо задовољни центарима. Наравно, реаговаћемо ако се појави неко ко би одмах био појачање за нас", навео је Радоњић.

Говорећи о младим играчима, он је истакао игру центра Душана Ристића и додао да од њега и од осталих талентованих играча очекује да, у будућности, буду носиоци игре Црвене звезде.

Радоњић је додао и да ће летошњим појачањима, Чарлсу Џенкинсу и Блејку Шилбу, бити потребно мало времена да достигну потребну физичку спрему.

На питање новинара да ли стиже да прати утакмице првенства Европе у Словенији, Радоњић је рекао:

"Немамо много времена за то. Гледам мало преносе, али то није довољно за неку озбиљну анализу. Мислим да је Црној Гори недостајало мало среће да се, уз Србију, нађе у другој фази ЕП".

Кошаркашки клуб Црвена звезда данас је потписао и уговор о спонзорству са Индустријом меса „Матијевић".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару